Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από που πήρε το όνομά της η Mercedes;

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από που πήρε το όνομά της η Mercedes;

ΝΕΑ

Από που πήρε το όνομά της η Mercedes;

ΝΕΑ

Έχουν περάσει 120 χρόνια από τότε που το όνομα ενός κοριτσιού ηλικίας έντεκα ετών επιλέχθηκε ως το όνομα της πρώτης μάρκας πολυτελείας και η Mercedes δεν χάνει την ευκαιρία να γιορτάζει αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Στις 2 Απριλίου 1900, η Daimler-Motoren-Gesellschaft αποφάσισε να κατασκευάσει τα αυτοκίνητά της Mercedes το όνομα ανήκε στην κόρη του Emil Jellinek, ενός αυστριακού επιχειρηματία που διέθεσε αυτοκίνητα της Daimler κυρίως για αγωνιστική χρήση. Το “Mercedes” είναι ένα ισπανικό χριστιανικό όνομα που σημαίνει “έλεος”.

Το πρώτο αυτοκίνητο Daimler που πήρε το όνομά του από την κόρη του Jellinek ήταν το Mercedes 35 PS, το οποίο αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές στην εβδομάδα αγώνων της Νίκαιας τον Μάρτιο του 1901. Αυτό οφειλόταν όχι μόνο στην προηγμένη τεχνολογία του αλλά συνάμα και στην κομψή σχεδίαση του. Το 1902 στο Παρίσι με αφορμή ένα αυτοκινητικό event, ο Emil Jellinek τοποθέτησε μια μεγάλη εικόνα στο περίπτερο της εταιρείας και το 1903 νόμιμα άλλαξε το όνομα σε Jellinek-Mercedes, ακολουθώντας το εμπορικό σήμα του Daimler-Motoren-Gesellschaft το προηγούμενο έτος.

Advertisement
Advertisement

Από το Mercedes 35 PS και μετά, οι γραμματοσειρές «Mercedes» κοσμούσαν τα επιβατικά αυτοκίνητα της Daimler. Όταν οι Daimler και Benz έσμιξαν τα τσανάκια τους το 1926, άλλαξαν εκ νέου την ονομασία φτάνοντας στο μέχρι σήμερα λογότυπο “Mercedes-Benz”. Η Mercedes-Benz σημειώνει ότι μέχρι σήμερα είναι η μόνη μάρκα αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ένα γυναικείο όνομα. “Οι γυναίκες όπως η Mercedes Jellinek ή η Bertha Benz διαμόρφωσαν από την αρχή την ιστορία επιτυχίας της Mercedes-Benz”, λέει η Bettina Fetzer, επικεφαλής της μάρκας Mercedes-Benz AG. “Με την πρωτοβουλία She’s Mercedes, που ιδρύθηκε το 2015, οικοδομούμε αυτή την παράδοση για τους πολυάριθμους θηλυκούς πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Το μέλλον της Mercedes-Benz θα συνδυάσει την αειφορία και την πολυτέλεια με έναν συναρπαστικό τρόπο”, πρόσθεσε.