Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από Χειμώνα, καλοκαίρι…

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από Χειμώνα, καλοκαίρι…

ΝΕΑ

Από Χειμώνα, καλοκαίρι…

ΝΕΑ

Όχι απλά Χειμώνιασε αλλά ήρθαν και οι γιορτές. Μόνο που αυτό που ξέχασαν να φέρουν και ελπίζουμε έστω να θυμηθεί να το φέρει ο Άι Βασίλης, είναι ο αντίστοιχος καιρός. Χριστούγεννα με ηλιοφάνεια και 20 βαθμούς Κελσίου; Ξαστεριά με τα σύννεφα να αγνοούνται εδώ και μέρες; Μπορεί ο Αλέφαντος να κάνει πάρτι αφού ο καιρός παραμένει για κοντομάνικο αλλά σίγουρα τα παραπάνω μας κλέβουν λίγη από την μαγεία των ημερών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanAuto)

Δεδομένου λοιπόν των σχεδόν καλοκαιρινών συνθηκών, η βόλτα σε αρχεία που παρακαλούσαν εδώ και μήνες για αρχειοθέτηση με οδήγησε στο να γράψω τούτες τις λέξεις. Αφορμή ήταν οι εικόνες που ζούσα σχεδόν κάθε απόγευμα του Αυγούστου στην όμορφη Ήπειρο.

Λες και οι εποχές έχουν μπερδευτεί πιο πολύ κι από σενάριο ευφάνταστης ταινίας μυστηρίου, η συγκεκριμένη gallery ήταν γεμάτη από μαύρα σύννεφα και καταιγίδες δίχως αύριο, σε βόλτες με το Opel Mokka 1.6 CDTI που οδηγούσα εκείνες τις ημέρες, να δίνει εξετάσεις και ως… ταχύπλοο.

Advertisement
Advertisement

Mokka-MyTest-a640tall

Τρελάθηκε λοιπόν ο καιρός και παρότι τώρα βλέπουμε το όμορφο και γλυκό του πρόσωπο, μη ξεγελιέστε. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα έχουμε ταχεία αλλαγή σκηνικού κι εκεί πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Γιατί μπορεί το γερμανικό SUV να μας βοηθούσε με το ψηλό του αμάξωμα και τον λίγο πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του, ώστε να μη… φρενάρουμε όταν όλα πλημμύριζαν γύρω μας αλλά δεν έχεις πάντα δυνατό λύτη όταν εμφανίζονται οδηγικά σταυρόλεξα.

Λίγο η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, η προβληματική απομάκρυνση των υδάτων που συσσωρεύονται, καλά καμουφλαρισμένα εμπόδια ή λακκούβες ή αν βρίσκεστε σε μέρος που το επιτρέπει, μία ξαφνική χιονόπτωση μπορεί να σας ακινητοποιήσουν. Να έχετε πάντα μαζί αλυσίδες, να τσεκάρετε πιέσεις ελαστικών και την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων σας – στοιχεία που μπορεί να σας βοηθήσουν ή να σας… πονέσουν.

Advertisement

Mokka-MyTest-weather-e640

Ή αν το όχημα σας δεν έχει όπως το εν λόγω Mokka κατανάλωση κάτω από τα 5 lt/100 km, μην αφήνετε το ρεζερβουάρ να φλερτάρει με το κόκκινο λαμπάκι. Ειδικά μέρες που είναι κι αν δεν κινείστε εντός πόλεως, ποιος ξέρει που θα βρείτε ανοιχτό πρατήριο καυσίμων;

Advertisement

Είπαμε, ο καιρός τρελάθηκε κι επειδή αυτή τη στιγμή έχει μπερδέψει Χριστούγεννα με καλοκαίρι, μπορεί πολύ γρήγορα όλα να αλλάξουν ξανά. Να είστε προετοιμασμένοι, για να είστε ασφαλείς.

Ενδεικτικό του… προβληματισμού μας μέρες που είναι, το παρακάτω video που αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο πως είναι τα Αυγουστιάτικα απογεύματα στην Ήπειρο. Τι; Εκείνο είναι από το καλοκαίρι και τώρα έχουμε Χριστούγεννα; Είστε σίγουροι;

Advertisement