Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Έκανε αναστροφή σε πεζογέφυρα (+Video)

Ελλάδα 20:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Έκανε αναστροφή σε πεζογέφυρα (+Video)

ΝΕΑ

Απίστευτο: Έκανε αναστροφή σε πεζογέφυρα (+Video)

ΝΕΑ

Η οδική συμπεριφορά των ανθρώπων στην Κίνα είναι λίγο… ιδιαίτερη. Αυτή τη φορά ο οδηγός ενός Suzuki Jimny εκμεταλλεύτηκε τις εκτός δρόμου ικανότητες του οχήματος του για διαφορετικό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

 

Πριν προλάβετε να πείτε πως αυτά γίνονται μόνο στην Κίνα και την Ρωσία, να σας πούμε πως η χρήση ανισόπεδων διαβάσεων από οδηγούς οχημάτων γίνεται και στην Ελλάδα, αλλά ευτυχώς μόνο από αναβάτες μοτοσυκλετών (scooter και «παπιά» κυρίως). Στην Κίνα και στην πόλη Xinjiang κάμερα ασφαλείας «κινηματογράφησε» τον οδηγό ενός Suziki Jimny προηγούμενης γενιάς να χρησιμοποιεί πεζογέφυρα για να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αντί για να οδηγήσει κάποια χιλιόμετρα και να αλλάξει κατεύθυνση από κόμβο ή διασταύρωση. Έτσι ανέβηκε την… σκάλα έκανε (ο Θεός ξέρει πως) μία μανούβρα σε πολύ στενό κομμάτι της διάβασης και κατέβηκε την σκάλα από την άλλη πλευρά του δρόμου.

Ανακάμπτουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα!

Advertisement
Advertisement

Ο αστυνομικός που περιπολούσε στο σημείο είδε τον οδηγό και τον περίμενε να κατέβει, όχι για να του δώσει τα εύσημα για τις εκτός δρόμου (και εκτός λογικής) ικανότητές του, αλλά για το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Επιπλέον μέτρα στήριξης για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα 

Σύμφωνα με το site «South China Morning Post», το πρόστιμο ήταν 261 ευρώ. Αλλά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η παράβαση αλλά και ο κίνδυνος κατάρρευσης της διάβασης αφού το μέγιστο βάρος που μπορεί να «σηκώσει» είναι 1000 κιλά και το Jimny ζυγίζει 1.150 κιλά. Οπότε με 261 ευρώ κόστος ο βιαστικός οδηγός ήταν μάλλον τυχερός.