Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα απίστευτο Audi TT με ηλεκτρικό turbo και 600 άλογα!

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα απίστευτο Audi TT με ηλεκτρικό turbo και 600 άλογα!

ΝΕΑ

Ένα απίστευτο Audi TT με ηλεκτρικό turbo και 600 άλογα!

ΝΕΑ

Πρόκειται για μία hardcore πρωτότυπη εκδοχή του TT που θα παρουσιασθεί στην καθιερωμένη… συνάντηση των εταιριών του VW Group στο Βέρβερζε της Αυστρίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η Audi έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από μία concept και άκρως εντυπωσιακή εκδοχή του TT, η οποία κάτω από το καπό της φιλοξενεί έναν πεντακύλινδρο TFSI χωρητικότητας 2,5 lt που αποδίδει 600 PS και 66,3 kgm ροπής. Το μοτέρ διαθέτει διπλό turbo συνδυάζοντας ένα ηλεκτρικό μικρότερο στροβιλοσυμπιεστή (για την ακρίβεια μηχανικό, κάτι σαν ηλεκτρικό «κομπρέσορα») που εξαλείφει την υστέρηση στις χαμηλές rpm.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι πως από στάση το TT clubsport, όπως ονομάζεται, διανύει τα 16 m σε μόλις 2,5 sec, όταν μία συμβατική έκδοση δίχως ηλεκτρικό τούρμπο έχει καλύψει στον ίδιο χρόνο μόλις 6 m. Ο λόγος είναι επειδή το ηλεκτρικό turbo δίνε μέγιστη υπερπλήρωση από το ρελαντί, κάτι που δεν είναι εφικτό με συμβατικό σύστημα λόγω του μικρού όγκου και κινητικής ενέργειας των καυσαερίων. Κατά τα υπόλοιπα, το 0-100 πετυχαίνεται σε 3,6 sec με την τελική να αγγίζει τα 310 km/h.

Από εκεί και πέρα το αμάξωμα του TT clubsport ζυγίζει 1.396 kg και είναι πιο πλατύ κατά 140 mm σε σχέση με το απλό μοντέλο. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς (με 20άρες ζάντες και λάστιχα 275/30) που τους επιβραδύνουν κεραμικά δισκόφρενα. Εδώ να πούμε πως το εντυπωσιακό TT που βλέπετε δεν αποτελεί μοντέλο παραγωγής, καθώς σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης Ulrich Hackenberg «…προλογίζει τον ερχομό νέων κινητήρων με το ηλεκτρικό turbo», με το νέο Q7 να θέτει πρώτο υποψηφιότητα βάσει των τελευταίων μας πληροφοριών.

Advertisement