Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου σε αυτοκινητόδρομο (+video)

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου σε αυτοκινητόδρομο (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου σε αυτοκινητόδρομο (+video)

ΝΕΑ

To να προσγειώσεις ένα αεροπλάνο σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας είναι από μόνο του κατόρθωμα. Το να τα καταφέρεις χωρίς να τραυματιστεί κανένας είναι πραγματικά απίστευτο.

Advertisement
Advertisement

Mοιάζει με σκηνή από ταινία τύπου “Mission Impossible” μόνο που όλα είναι αληθινά και πέρα για πέρα πραγματικά.

Στο video που παραθέτουμε καταγράφεται η προσπάθεια ενός πιλότου να προσγειώσει το μονοκινητήριο αεροπλάνο του σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Ο Vincent Frazer που βρίσκεται στα πηδάλια είναι βετεράνος του ναυτικού αλλά η εμπειρία του στα αεροπλάνα είναι μικρή, ούτε 100 ώρες πτήσης.

Advertisement
Advertisement

Όμως, όταν ήρθε η κακιά στιγμή και το αεροπλάνο με το οποίο έκανε μια μικρή πτήση με τον πεθερό του έπαθε κάποια βλάβη, φαίνεται ότι είχε όλο το κουράγιο να κάνει τις σωστές κινήσεις. Η μόνη λύση που είχε στην διάθεσή του για να προσγειωθεί ήταν ο αυτοκινητόδρομος 19 στην Βόρεια Καρολίνα.

Στο video βλέπουμε τον Vincent να πιλοτάρει με αρκετή σιγουριά και να προσπαθεί να βρει σημείο του δρόμου που δεν θα είχε μεγάλη κίνηση. Τελικά καταφέρνει μετά από έναν ελιγμό να προσγειώσει το μικρό αεροπλάνο σε ένα κομμάτι που η κίνηση ήταν αραιή και έτσι δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα με τα αυτοκίνητα που κινούνταν εκείνη την στιγμή.

Το κατόρθωμά του είναι πραγματικά μεγάλο, καθώς κατάφερε να αποφύγει τα ηλεκτρικά καλώδια, να κάνει ελιγμό της τελευταίας στιγμής για να βρει μία σχετικά επαρκή ευθεία, ενώ ήταν και αρκετά τυχερός γιατί ο δρόμος δεν είχε μεγάλη κίνηση.

Advertisement

Μετά από λίγες ημέρες, και όταν επισκευάστηκε το αεροπλάνο του, η αστυνομία της περιοχής έκλεισε ένα κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, ώστε να απογειωθεί και να κατευθυνθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος πάντως, παρά την επιτυχή κατάληξη της όλης ιστορίας, δήλωσε ότι μάλλον θα του πάρει λίγο καιρό για να επιστρέψει στο πιλοτήριο. Και όχι άδικα…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η έκρηξη στο αεροπλάνο της TWA πάνω από το Άργος
Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο (+vid)
Η Ουκρανία θα αναβιώσει το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου