Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτη διάσωση μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα (video)

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτη διάσωση μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα (video)

ΝΕΑ

Απίστευτη διάσωση μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα (video)

ΝΕΑ

Αδιανόητο περιστατικό σε αερογέφυρα των ΗΠΑ. Ζευγάρι ηλικιωμένων βρισκόταν μέσα σε pick-up που ήταν έτοιμο να πέσει στο κενό –  Σωτήρια η δράση των σωστικών συνεργείων.

Advertisement
Advertisement

Με κομμένη την ανάσα έμειναν οι περαστικοί σε αερογέφυρα στο Αϊντάχο των ΗΠΑ την περασμένη Δευτέρα, όταν είδαν ένα pick-up να κρέμεται σε υψόμετρο περίπου 30 μέτρων.

Όπως γρήγορα διαπιστώθηκε, εντός του οχήματος βρισκόταν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, αλλά και τα δύο σκυλάκια τους. Σημειώνεται πως το pick-up ρυμουλκούσε ένα τροχόσπιτο μήκους 9 μέτρων.

Advertisement
Advertisement

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο 67χρονος οδηγός απώλεσε –κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια – τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο πέρασε πάνω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Στον αντίποδα, το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο έμεινε πάνω στην αερογέφυρα.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, τη θανατηφόρα βουτιά στο κενό απεσόβησαν οι αλυσίδες ρυμούλκησης, οι οποίες συνέδεαν το pick-up με το τροχόσπιτο.

Advertisement

Το θέαμα έγινε γρήγορα αντιληπτό από τους οδηγούς των υπόλοιπων οχημάτων, οι οποίοι ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές. Στο σημείο κατέφτασε σωστικό συνεργείο που ανέλαβε τη δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζευγαριού και των κατοικίδιών τους.

Advertisement

Η πρώτη κίνηση των διασωστών ήταν να ενισχύσουν το pick-up με ένα επιπλέον σετ αλυσίδων που βρήκαν σε ένα άλλο όχημα, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν και οι υπόλοιπες ομάδες με τον ειδικό εξοπλισμό διάσωσης.

«Προσθέσαμε μερικές επιπλέον αλυσίδες στο πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να σιγουρευτούμε ότι οι αλυσίδες που το κρατούσαν δε θα έσπαγαν», ανέφερε ο αστυνομικός  Jeremy Banfield.

Advertisement

Εξοπλισμένοι με γερανούς και σχοινιά, οι άρτια εκπαιδευμένοι άντρες του πληρώματος άμεσης ανάγκης, έσπρωξαν προς τα κάτω το… αιωρούμενο όχημα παρέχοντας ένα σχοινί διάσωσης για κάθε έναν από τους επιβάτες του pick-up.

«Δύο άνθρωποι είναι ζωντανοί, λόγω των ατελείωτων ωρών προπόνησης που κάνουν οι άνδρες του πληρώματος άμεσης ανάγκης», ανέφερε ένας άλλος αστυνομικός, ο Lynn Hightower .

Μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, οι επιβάτες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Magic Valley, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφεραν σοβαρά τραύματα.

Όσον αφορά τα σκυλάκια, αυτά φιλοξενούνται από φιλικό πρόσωπο του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Διαβάστε επίσης:
Ταλαιπωρία τέλος: Online κατατέθηκαν 134.000 πινακίδες
Πωλητής γαντζώνεται στο καπό μιας BMW M4 και τα βάζει με τον κλέφτη (video)
Ερευνα newsauto: Ηλεκτροσόκ οι τιμές φόρτισης στο δρόμο