Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απεβίωσε ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Ελλάδα 16:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απεβίωσε ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης

ΝΕΑ

Απεβίωσε ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης

ΝΕΑ

Σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ένας μεγάλος λάτρης της Αυτοκίνησης και του αυτοκινήτου και ένας άνθρωπος που είχε την τύχη και τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα όνειρά του.

Advertisement
Advertisement

Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης έγινε γνωστός τόσο για τις επιχειρηματικές ικανότητές του όσο και για την ίδρυση του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Ήταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Χαραγκιώνη αλλά το κυρίως χόμπι του ήταν ο χώρος του αυτοκινήτου.

Ο Θεόδωρος Ν. Χαραγκιώνης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948. Το 1971 αποφοίτησε από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών και στην πορεία των χρόνων συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό.

Έτσι, συμμετείχε σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο University of Shopping Centers το 1987 στην Atlanta (GA) και το 1988 στο San Francisco (CA). Το 1996, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Stanford University, Palo Alto (CA), στην Εξελιγμένη Ανάπτυξη και Διοίκηση Ακινήτων και Πολεοδομικό Σχεδιασμό τα έτη 2001, 2002, 2003 στο Harvard G.S.D. Boston (MA). Εκεί ήταν Επίκουρος Καθηγητής, ενώ το 2004 συμμετείχε σε μεταπτυχιακό με θέμα την Ηγεσία στο London Business School.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από επιτυχημένος επιχειρηματίας και ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης ήταν και ένας αγνός λάτρης των αγώνων αυτοκίνητου, όπως και των παλιών και κλασικών αυτοκινήτων.

Χάρη στην επιχειρηματική δραστηριότητά του μπόρεσε να υλοποιήσει το όνειρό του να συμμετέχει σε αγώνες αλλά και να δημιουργήσει του Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Έναν εκπληκτικών προδιαγραφών πολυώροφο εκθεσιακό χώρο 5.000 τετραγωνικών μέτρων στον οποίο τοποθετούσε τα ιστορικά οχήματα της προσωπικής του συλλογής η οποία αριθμεί περίπου 300 οχήματα.

Advertisement

Όλοι οι συντελεστές του newsauto.gr και του περιοδικού car εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους φίλους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
70 χρόνια Ferrari στο ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου
Έκθεση “Διαφάνεια” στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Εβδομάδα οδικής ασφάλειας στο Μουσείο Αυτοκινήτου

Advertisement

 

 

 

Advertisement