Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγγλία: Ζητά από τα εργοστάσια αυτοκινήτων να κατασκευάσουν αναπνευστήρες

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγγλία: Ζητά από τα εργοστάσια αυτοκινήτων να κατασκευάσουν αναπνευστήρες

ΝΕΑ

Αγγλία: Ζητά από τα εργοστάσια αυτοκινήτων να κατασκευάσουν αναπνευστήρες

ΝΕΑ

Ο Boris Johnson ζήτησε από τα εργοστάσια να παράγουν μηχανικούς αναπνευστήρες.

Advertisement
Advertisement

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson ζήτησε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στη χώρα να αναλάβουν την κατασκευή μηχανικών αναπνευστήρων που θα χρησιμοποιηθούν από άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ωστόσο δεν έγινε σαφές πώς ένας κατασκευαστής μηχανών και αυτοκινήτων θα μπορούσε να στραφεί στην παραγωγή εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, τι πιστοποίηση θα χρειαζόταν και τι εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της κυβέρνησης για την παραγωγή τέτοιου είδους μηχανημάτων.

Η Rolls Royce που κατασκευάζει τους κινητήρες αεροσκαφών για τα μεγαλύτερα αεροπλάνα όπως τα Boeing και τα Airbus, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο θα μπορούσε. Η Honda δήλωσε ότι είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής επιπλέον μηχανημάτων. Η Ford εκμεταλλεύεται δύο εργοστάσια κινητήρων στη Βρετανία, τα οποία έφτιαξαν 1,1 εκατομμύρια κινητήρες το 2019. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι αξιολογεί την κατάσταση, ενώ ένας από τους δύο χώρους, στο Bridgend της Ουαλίας, πρόκειται να κλείσει φέτος. Στην μονάδα Vauxhall του ομίλου PSA έχει επίσης ζητηθεί να βοηθήσει.

Η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσε ότι είχε προσεγγιστεί για βοήθεια σχετικά με την παραγωγή μηχανικών αναπνευστήρων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων συζητήσεων με την κυβέρνηση.

Advertisement

«Ως βρετανική εταιρεία, φυσικά, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στηρίξουμε τις κοινότητές μας σε αυτή την πρωτοφανή περιόδο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε πως στην Κίνα η BYD κατασκευάζει πάνω από 300.000 μάσκες ημερησίως οι οποίες χορηγούνται τους εργαζόμενους των εργοστασίων και οι υπόλοιπες διοχετεύονται στη χώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Παρατείνεται η ισχύς των ΚΤΕΟ – Αναβάλλονται οι εξετάσεις για δίπλωμα

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!

Advertisement

Κορωνοϊός: Ανοιχτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων