Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβάτης FMX… πετά πάνω από αεροπλάνο (+video)

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναβάτης FMX… πετά πάνω από αεροπλάνο (+video)

ΝΕΑ

Αναβάτης FMX… πετά πάνω από αεροπλάνο (+video)

ΝΕΑ

Τον Ιούνιο του 2022, ο αναβάτης freestyle μοτοκρός Mattia Cavalli έκανε άλμα με μία Kawasaki KX450, πάνω από ένα αεροπλάνο εν πτήση.

Advertisement
Advertisement

Η κακοκαιρία καθυστέρησε την προσπάθεια τρεις φορές.

Από τότε που ήμασταν παιδιά, μας έλεγαν ξανά και ξανά ότι η πρακτική μας κάνει τέλειους. Αν και μπορεί να μην πετυχαίνουμε πάντα το απόλυτο η προσπάθεια μας κάνει καλύτερους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους αναβάτες freestyle MX. Δείχνουν ότι κάνουν άλματα με εξαιρετική ευκολία γιατί εξασκούνται ατέλειωτες ώρες.

Με το νέο του video ο αναβάτης freestyle μοτοκρός Mattia Cavalli, θέλει να μας δείξει πόσο δύσκολο είναι.  Οι μεγάλοι κίνδυνοι μπορεί να ισοδυναμούν με μεγάλες ανταμοιβές—αλλά απαιτούν επίσης μεγάλο σχεδιασμό, για να μην καταλήξετε με… μεγάλους τραυματισμούς. Ο Cavalli,τον Ιούνιο του 2022 πήδηξε με επιτυχία με το Kawasaki KX450 του πάνω από ένα κινούμενο αεροπλάνο, αλλά χρειάστηκε πολλή προετοιμασία για να φτάσει ως εκεί.

Advertisement
Advertisement

Το site 24MX έκανε μια ταινία με τη προσπάθεια του Cavalli, την οποία δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο του 2022. Ένα από τα πρώτα πράγματα για τα οποία μιλάει ο Cavalli είναι πόσο δύσκολο πρέπει να είναι για τους γονείς του, βλέποντας τον γιο τους να ρισκάρει τη ζωή του κάθε φορά που ξεκινά να κάνει ένα άλμα σαν αυτό. Βέβαια δεν δίνει λύση σε συτό, καθώς δεν σκέφτεται να σταματήσει.

Advertisement

Ο Cavalli έχει ξοδέψει αμέτρητες ώρες προετοιμάζοντας το σώμα του, το μυαλό του και μοτοσυκλέτα για αυτό το άλμα. Δυστυχώς, χρειάστηκε να το ακυρώσουν τρεις φορές στο παρελθόν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο τέλος, ο πιλότος Alberto Cossi —ο οποίος έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας πτήσης— πέταξε με επιτυχία το σκάφος ανάμεσα στις δύο ράμπες όπου ο Cavalli πραγματοποίησε το άλμα του. Πώς εκπαιδεύετε τα μάτια σας ώστε να μην ακολουθούν αυτόματα την κίνηση ενός αεροπλάνου καθώς περνά από κάτω σας; Όχι μόνο αυτό, αλλά η κίνηση του ανέμου γύρω από το αεροπλάνο – καθώς και ο ήχος – τρομάζουν.

Advertisement

Συγχαρητήρια στον Cavalli, τον Cossi και όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτού του… άλματος με επιτυχία. Για όσους από εμάς παρακολουθούμε ένα σύντομο βίντεο κλιπ στο διαδίκτυο, μπορεί να φαίνεται ότι τελείωσε απίστευτα γρήγορα—αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει δυνατό κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έσπασε τρία ρεκόρ! (vid)
Ένα φορτηγό Renault πήδηξε πάνω από μια Lotus F1 (video)
Video: απίστευτο άλμα μοτοσικλέτας από βατήρα του σκι!

Advertisement