Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση και πιο ισχυρός 1.000άρης για το Peugeot 108

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση και πιο ισχυρός 1.000άρης για το Peugeot 108

ΝΕΑ

Ανανέωση και πιο ισχυρός 1.000άρης για το Peugeot 108

ΝΕΑ

Η Peugeot αποκάλυψε την ανανεωμένη γενιά του μίνι 108, το οποίο έρχεται με ενισχύσεις στο τεχνολογικό κομμάτι, έναν ισχυρότερο κινητήρα βενζίνης, αλλά και νέα χρώματα/επιλογές εξατομίκευσης. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με το τεχνολογικό κομμάτι, το 108 έχει τη δυνατότητα διευρυμένων δυνατοτήτων συνδεσιμότητας (Mirrorlink, Android Auto, Apple Carplay), ενώ υποστηρίζει και φωνητικές εντολές.

Στα συστήματα ασφαλείας, έχουν προστεθεί Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος και Προειδοποίησης Εξόδου από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας, ενώ υπάρχει και Σύστημα που αναγνωρίζει τις πινακίδες στον δρόμο και τις προβάλει στην κεντρική οθόνη αφής.

Στον κινητήρα, ο 1.000άρης 3κυλινδρος ατμοσφαιρικός VTi έχει αυξήσει την ισχύ του στους 72 ίππους (από 68 πριν), ενώ παράλληλα πληροί τις νέες νόρμες ρύπων Euro 6.C. Η Peugeot τονίζει ότι η μέση κατανάλωση είναι μόνο 3.8 lt./100 km και οι εκπομπές CO2 86 g/km.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στις βελτιώσεις του μοτέρ περιλαμβάνονται ένα νέο σύστημα ψεκασμού, υψηλότερη πίεση, νέα «σωθικά» για βελτιώσεις στις τριβές, σύστημα EGR για πιο «καθαρά» καυσαέρια, αλλά και ένας βελτιστοποιημένος άξονας εξισορρόπησης.

Βελτιώσεις σύμφωνα πάντα με την Peugeot, έχουμε και στον τομέα τη ηχομόνωσης, με το μοτέρ να είναι πιο «ήσυχο» και να κάνει λιγότερο αισθητή την ηχητική του παρουσία στο εσωτερικό.

Peugeot 108 facelift (2)

Advertisement

Η γαλλική μάρκα έχει ενισχύσει επίσης τις επιλογές εξατομίκευσης του 108, ενώ υπάρχουν και δύο νέα χρώματα (μπλε και πράσινο) για το αμάξωμα. Τέλος, έχουν προστεθεί στη γκάμα και νέα εξοπλιστικά πακέτα για το εσωτερικό, με νέες ταπετσαρίες και φωτεινές αποχρώσεις.

Peugeot 108 facelift (3)

Advertisement