Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το θωρακισμένο Range Rover Sentinel (+Video)

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το θωρακισμένο Range Rover Sentinel (+Video)

ΝΕΑ

Ανανέωση για το θωρακισμένο Range Rover Sentinel (+Video)

ΝΕΑ

O Φρουρός της βρετανικής εταιρίας, το θωρακισμένο Range Rover Sentinel που κατασκευάζεται από το Special Vehicle Operations της Land Rover, ανανεώθηκε προσφέροντας στους διακεκριμένους επιβάτες του ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και προστασίας.

Advertisement
Advertisement

 

Η θωρακισμένη νέα έκδοση Sentinel του Range Rover έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση Αστυνόμευσης και Ασφάλειας που λαμβάνει μέρος αυτές τις ημέρες στην Μ. Βρετανία και παρουσιάζεται ισχυρότερη και βελτιωμένη όσον αφορά στα συστήματα ασφάλειας και προστασίας που προσφέρει, τα οποία έχουν εξελιχθεί βάσει των προτύπων VPAM BRV 2009 VR8, ERV 2010, PAS 300 και STANAG 4569.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί κάτω από το καπό, ο μεγάλος υπερτροφοδοτούμενος V8 των πέντε λίτρων έχει αποκτήσει 40 ίππους επιπλέον με την συνολική απόδοση να ανεβαίνει στους 380 ίππους. Με την θωράκιση του Sentinel να προσθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από ένα τόνο βάρους στο αμάξωμα οι επιδόσεις που προσφέρει το βρετανικό SUV είναι αναμενόμενα “χλιαρές” με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 10,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 193 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το ανανεωμένο Sentinel σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από το τμήμα Special Vehicle Operations των Βρετανών με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αντισταθεί ακόμη και σε σύγχρονες μορφές με συμβατικές μορφές επίθεσης που περιλαμβάνουν και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εκτοξεύουν ουσιαστικά θραύσματα.

Advertisement

Το πλαίσιο, η ανάρτηση, τα φρένα αλλά και τα ηλεκτρονικά συστήματα του Sentinel έχουν αναβαθμιστεί και αναπρογραμματιστεί ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα του μεγαλύτερου βάρους χωρίς να θυσιάζεται η δυναμική συμπεριφορά της στάνταρ έκδοσης. Παράλληλα, οι τροχοί σε συνδυασμό με τα ελαστικά είναι ειδικά κατασκευασμένοι ώστε το SUV να μπορεί να οδηγηθεί και με σκασμένα ελαστικά για αποστάσεις που ξεπερνούν τα 50 χλμ. και με ταχύτητα της τάξης των 80 χλμ./ώρα.

Τα τζάμια είναι παχύτερα, το πάτωμα αλλά και η οροφή έχουν δεχτεί ενισχύσεις για να αντιστέκονται στις εκρήξεις, ενώ υπάρχει και έξοδος διαφυγής έκτακτης ανάγκης. Οι Βρετανοί δεν προχωρούν σε λεπτομέρειες πάνω σε αυτές τις αλλαγές για… ευνόητους λόγους.

Advertisement

Σύμφωνα με την Land Rover οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν παράλληλα μεγαλύτερους χώρους αλλά και υψηλότερα επίπεδα άνεσης σε σχέση μετην προηγούμενη γενιά, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και το Touch Pro Duo σύστημα ψυχαγωγίας-πολυμέσων.

Η εικόνα ολοκληρώνεται από το μεγαφωνικό σύστημα για επικοινωνία με τον… έξω κόσμο σε περίπτωση που χρειαστεί αλλά και από τα απαραίτητα φώτα και σειρήνες.