Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το MINI Countryman του 2021

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το MINI Countryman του 2021

ΝΕΑ

Ανανέωση για το MINI Countryman του 2021

ΝΕΑ

Η ΜΙΝΙ έχει προγραμματίσει να ανανεώσει το επιτυχημένο Countryman για το έτος 2021, πριν δηλαδή αυτό κυκλοφορήσει στους δρόμους, στα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου.

Advertisement
Advertisement

Η ανανεωμένη έκδοση είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, παρότι θα διαθέτει μια αναθεωρημένη μάσκα που πλαισιώνεται από νέους προβολείς LED. Το μοντέλο έχει επίσης τροποποιημένους προφυλακτήρες, νέους τροχούς και νέα φωτιστικά Union Jack LED.

Ενώ οι αλλαγές στο στυλ είναι σχετικά μικρές, οι σχεδιαστές έδωσαν επίσης στο Countryman μια γενναιόδωρη παλέτα χρωμάτων που περιλαμβάνει τώρα τα White Silver Metallic και Sage Green Metallic. Υπάρχει επίσης ένα νέο πακέτο Piano Black Exterior το οποίο επιστρατεύει το χρώμιο και τις μαύρες αποχρώσεις στο πλαίσιο των προβολέων, στη μάσκα και στις λαβές των θυρών. Οι ενημερώσεις συνεχίζονται στην καμπίνα καθώς οι οδηγοί θα βρουν ένα νέο δερμάτινο σπορ τιμόνι όπως επίσης και νέα ψηφιακά όργανα στο ταμπλό. Το μοντέλο θα διαθέτει επίσης ενημερωμένο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 8,8 ιντσών. Μιλώντας για το τελευταίο, να προσθέσουμε πως θα υποστηρίζει τώρα μεταξύ άλλων και το Amazon Alexa. Τέλος, υπάρχουν δύο νέες επιλογές δέρματος για τις εσωτερικές επενδύσεις που ονομάζονται Chesterfield Malt Brown και Chesterfield Indigo Blue.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό υπάρχει μια σειρά από γνωστούς κινητήρες που έχουν βελτιωθεί προκειμένου να επιτύχουν ακόμη καλύτερη ισορροπία μεταξύ της διασκεδαστικής οδήγησης και της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου. Τα μοντέλα βενζίνης διαθέτουν τώρα φίλτρα σωματιδίων, ενώ οι 4κύλινδροι βενζινοκινητήρες έχουν τώρα ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής στην κυλινδροκεφαλή για βελτιστοποίηση της ψύξης των καυσαερίων και του συστήματος υπερτροφοδότησης.

Όσον αφορά στην απόδοση, το βασικό Cooper Countryman θα αποδίδει 136 ίππους και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,3 δευτερόλεπτα. Με κίνηση σε όλους τους τροχούς, ο χρόνος για την ίδια διαδικασία αυξάνεται στα 9,6 δευτερόλεπτα. Το Cooper S Countryman παράγει 192 ίππους και χρειάζεται για το 0-100 km/h 7,2 δευτερόλεπτα. Το κορυφαίο JCW Countryman έχει στάνταρ τετρακίνηση και φτάνει στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα χάρη στους 306 ίππους.

Το plug-in υβριδικό Cooper SE Countryman ALL4 επιστρέφει επίσης στη γκάμα. Διαθέτει έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα που περιστρέφει τους πίσω τροχούς. Συνδυαστικά προσφέρουν στο crossover ισχύ 227 ίππων. Οι τελευταίοι επιτρέπουν ένα 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 196 km/h.

Advertisement

Η MINI αποκάλυψε ότι το Cooper Countryman ALL4 θα διαθέτει πλέον ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic. Είναι ένα από τα διάφορα κιβώτια ταχυτήτων που προσφέρονται στο Countryman, συμπεριλαμβανομένου ενός εξατάχυτου Steptronic και ενός επτά σχέσεων DCT διπλού συμπλέκτη.
Το MINI Countryman του 2021 θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το καλοκαίρι και πρόσθετες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζουμε στην επίσημη διάθεσή του.

Advertisement