Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το Lexus RC F (+vid)

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Lexus RC F (+vid)

ΝΕΑ

Ανανέωση για το Lexus RC F (+vid)

ΝΕΑ

Μετά την εισαγωγή του facelift RC στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το περασμένο φθινόπωρο, η Lexus παρουσιάζει τώρα την έκδοση RC F στο Διεθνές Auto Show της Βόρειας Αμερικής. Στο Ντιτρόιτ, το επικαιροποιημένο σπορ κουπέ αποκτά σχεδόν τα ίδια οπτικά ερεθίσματα με τα μικρότερα μέλη της σειράς. Το πιο προφανές γίνεται αισθητό στο εμπρός μέρος, όπου οι ανασχεδιασμένοι προβολείς LED ενσωματώνουν τώρα τα φώτα ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οι σχεδιαστές της Lexus πέρασαν επίσης αρκετό καιρό σχεδιάζοντας τη μεγάλη μάσκα προσθέτοντας ένα κάτω χείλος που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος, το οποίο λένε ότι προστέθηκε για να προσπαθήσει να κάνει το εμπρόσθιο περίβλημα να μοιάζει λίγο μικρότερο. Στο πίσω μέρος, τα ευρύτερα φώτα LED αντικατοπτρίζουν εκείνα των άλλων μοντέλων RC και κάνουν την εμφάνιση του coupe πιο έντονη. Πέρα από τις αισθητικές επεμβάσεις, ο 5λιτρος V8 κινητήρας έχει αποκτήσει περισσότερη ισχύ. Το RC είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που έχουν απομείνει με ατμοσφαιρική λογική, προσφέροντας επιπλέον 5 ίππους και 8 Nm ροπής, συνολικά 472 ίππους και 535 Nm ροπής.

Η ισχύς διοχετεύεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου οκτατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, ωστόσο, οι τεχνικοί έχουν βελτιώσει την απόκριση. Ως στάνταρ, το RC του 2020 διαθέτει launch control για μέγιστη επιτάχυνση, το 0-100 km/h από στάση διαρκεί 4,2 sec ή αλλιώς δύο δέκατα του δευτερολέπτου λιγότερο από ό, τι πριν. Δεν υπάρχει καμία λέξη για την τελική ταχύτητα, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή στα 270 km/h.

Advertisement
Advertisement

Lexus-rc-f-2020-tsiro-640

Η Lexus και η Michelin συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια σειρά προσαρμοσμένων ελαστικών Pilot Sport 4S τα οποία μειώσουν την υποστροφή και ενισχύσουν την πλευρική πρόσφυση και την ανθεκτικότητα όταν το αυτοκίνητο οδηγείται στα όρια. Η ανάρτηση είναι ανασχεδιασμένη υιοθετώντας αρκετό αλουμίνιο για μικρότερο βάρος. Τον ίδιο σκοπό επιτελούν η μικρότερη πολλαπλή εισαγωγής αλλά και ο συμπιεστής του κλιματισμού. Η Lexus δεν λέει πόσο βάρος εξοικονόμησε, αλλά το προ-facelift RC F ζύγιζε 1.795 kg. Μετά την πρεμιέρα του στο Ντιτρόιτ, το Lexus RC F του 2020 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.