Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανάκληση για BMW, ΜΙΝΙ, Rolls-Royce

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάκληση για BMW, ΜΙΝΙ, Rolls-Royce

ΝΕΑ

Ανάκληση για BMW, ΜΙΝΙ, Rolls-Royce

ΝΕΑ

Το BMW Group αντιμετωπίζει προβλήματα με την υπερθέρμανση των αντλιών νερού σε αρκετά μοντέλα του. Δεν είναι μόνο οι BMW, αλλά τα MINI και οι Rolls-Royce. Έτσι, ανακαλεί σχεδόν 50.000 αυτοκίνητα από αυτά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και μάλλον ακόμη περισσότερα σε άλλες αγορές του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το πρόβλημα επηρεάζει ορισμένα sedan της σειράς 5 και Gran Turismo, Coupe 6 και εκδόσεις Convertible, σειράς 7, X5 και X6. Περιλαμβάνονται επίσης μια ποικιλία από εκδόσεις του MINI όπως επίσης και η Rolls-Royce Ghost.

Μεταξύ όλων των διάφορων συνδυασμών αμαξωμάτων και συστημάτων κίνησης, η Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας απαριθμεί τουλάχιστον 69 διαφορετικά μοντέλα που επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία. Αυτά κυμαίνονται από τα έτη 2007 έως 2012, ανάλογα με το μοντέλο. Το συγκεκριμένο θέμα που ανέκυψε δεν έχει να κάνει όπως αποδεικνύεται με το κόστος των αυτοκινήτων, αφού αφορά από μικρά οχήματα όπως το MINI με το μικρό 4κύλινδρο κινητήρα μέχρι μεγάλα και δαπανηρό όσο το Ghost με το μεγάλο twin-turbo V12.

Advertisement
Advertisement

MINI-Convertible-2009-tsiro-530

Η επίλυση του προβλήματος θα απαιτήσει την αντικατάσταση των προβληματικών ηλεκτρικών βοηθητικών αντλιών νερού. Εάν δεν αντικατασταθούν, θα μπορούσαν να υπερθερμανθούν και ενδεχομένως να προξενήσουν πυρκαγιά. Προφανώς ο κατασκευαστής δεν έχει προς το παρόν όλα τα τμήματα που χρειάζονται για να ανακαλέσει όλο το στόλο των οχημάτων, έτσι η διαδικασία ανάκλησης δεν αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον επόμενο μήνα. Εν τω μεταξύ, η BMW συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να μην σταθμεύσουν τα οχήματα τους σε εσωτερικούς χώρους. Προφανώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πραγματικός και κανείς δεν θέλει τα γκαράζ και τα σπίτια του να πάρουν φωτιά…