Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αμιγώς ηλεκτρικό MINI το 2019

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αμιγώς ηλεκτρικό MINI το 2019

ΝΕΑ

Αμιγώς ηλεκτρικό MINI το 2019

ΝΕΑ

Η BMW αποκαλύπτει ότι το επόμενο βήμα του σχεδίου ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει ένα αμιγώς ηλεκτρικό MINI, το οποίο θα συναρμολογηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2019. Διαβατήριο επικοινωνίας για το τι θα ακολουθήσει από την βρετανική εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Μια ηλεκτροκίνητη έκδοση του MINI έχει επιβεβαιωθεί πως θα μπει στην παραγωγή σε δυο χρόνια το 2019 από την BMW, με το αυτοκίνητο να πρόκειται να συναρμολογηθεί στη Βρετανία στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη.

Είναι ένα από τα επόμενα μεγάλα βήματα στην ευρεία στρατηγική του BMW Group για την ηλεκτροκίνηση, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να παρέχει ηλεκτροκίνηση με κάθε τρόπο σε όλα τα μοντέλα των μαρκών που έχει στην κατοχή της, είτε με ηλεκτρικούς είτε με υβριδικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον μοντέλα του BMW Group θα προστεθούν και μετά το 2020, ενώ η «αρχιτεκτονική δομή οχημάτων επόμενης γενιάς» του ομίλου, θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα τα αυτοκίνητα να προσφέρονται με ηλεκτροκινητήρες.

Όσον αφορά το MINI EV, η BMW λέει ότι πρόκειται για μια μεγάλη μπαταρία η οποία θα δίνει κίνηση αρχικά στα 3θυρα μοντέλα. Ο κινητήρας θα κατασκευαστεί στη Γερμανία, αλλά η τελική συναρμολόγηση θα πραγματοποιηθεί στη Βρετανία στο εργοστάσιο με έδρα την Οξφόρδη.