Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άμεση επιδείνωση του καιρού

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άμεση επιδείνωση του καιρού

ΝΕΑ

Άμεση επιδείνωση του καιρού

ΝΕΑ

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στης Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας…

…αυτή θα σημειωθεί κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, από σήμερα το μεσημέρι,  με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Advertisement
Advertisement

Από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος. Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Για την Αττική υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Για την Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-10-2023
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια, που μέχρι τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-10-2023
Σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη και ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.