Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpina D5 S: Το ταχύτερο diesel στον κόσμο!

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alpina D5 S: Το ταχύτερο diesel στον κόσμο!

ΝΕΑ

Alpina D5 S: Το ταχύτερο diesel στον κόσμο!

ΝΕΑ

Σε λίγες μέρες στην έκθεση αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη θα γίνουμε μάρτυρες ενός πανίσχυρου και ποιοτικού αυτοκινήτου που όλοι θα ήθελαν να κατέχουν. Πρόκειται για τη νέα Alpina D5 S με την σύγχρονη τεχνολογία της BMW, αλλά και τις εκπληκτικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Προφανώς και δεν έχει άδικο η γερμανική φίρμα όταν διαλαλεί παντού πως εδώ έχουμε να κάνουμε χωρίς περιστροφές για ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα diesel στον πλανήτη με υπέρογκες δυνατότητες σε κάθε περίπτωση. Ηθικός αυτουργός ποιος άλλος από τον 3λιτρο diesel 6κύλινδρο κινητήρα με ισχύ 388 ίππους, αλλά το σημαντικότερο με 800 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις μόλις 1.750 rpm. Σε επίπεδο επιδόσεων, μόλις 4,4 sec απαιτούνται προκειμένου η βελόνα του ταχύμετρου να σημαδέψει τα πρώτα 100 km/h, ενώ η επιτάχυνση σταματά στα 286 km/h. Ας είναι καλά φυσικά και το αυτόματο 8 σχέσεων κιβώτιο Steptronic.

Alpina-D5-S-tsiro-640Alpina-D5-S-tsiro-inter-640

Advertisement
Advertisement

Η D5 S υιοθετεί τετρακίνηση xDrive, ενώ στα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά της θα συναντήσεις σπορ ανάρτηση, σφυρήλατες ζάντες 20″, ελαστικά Pirelli P Zero διαστάσεων 255/35 και 295/30 εμπρός-πίσω, σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, αλλά και ένα πολυτελές ακριβό δερμάτινο σαλόνι στην καμπίνα.