Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpina B3 Touring με 462 PS

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alpina B3 Touring με 462 PS

ΝΕΑ

Alpina B3 Touring με 462 PS

ΝΕΑ

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος Alpina… πείραξε την οικογενειακή βερσιόν της νέας 3άρας, μεταμορφώνοντάς την σε ένα όπλο 462 ίππων και… με 500 λίτρα χώρο αποσκευών.

Η Alpina αποκάλυψε μια βελτιωμένη εκδοχή της νέας BMW Σειρά 3 Touring στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος που ειδικεύεται στα μοντέλα της BMW παρουσιάζει τη νέα οικογενειακή 3άρα, η οποία φέρει επανασχεδιασμένους και πιο επιβλητικούς προφυλακτήρες, καθώς και αναβαθμισμένο μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό φωλιάζει ο γνώριμος 3λιτρος turbo κινητήρας της γερμανικής εταιρείας, ωστόσο η απόδοσή του σκαρφάλωσε στους 462 ίππους και στα 700 Nm ροπής. Συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Παράλληλα, φέρει διαφορικό μπλόκε και launch control. Η Alpina δεν ανακοίνωσε πόσο γρήγορο είναι, αλλά αναφέρει ότι η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 300 χλμ./ώρα. Η ανάρτηση αποτελείται από ελατήρια της Eibach, καθώς και μεγαλύτερα αμορτισέρ. Με την υψηλότερη ισχύ έρχονται και τα ισχυρότερα/μεγαλύτερα φρένα (τετραπίστονες δαγκάνες με 395 mm εμπρός και 345 mm πίσω).

Οι αεροδυναμικές αλλαγές της Alpina B3 Touring έχουν σκοπό να αυξήσουν την ψύξη του κινητήρα και να μειώσουν την ανύψωση του αμαξώματος στις υψηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας την οδηγική συμπεριφορά του οχήματος. Σε αυτό βοηθούν και οι 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου και άλλες αεροδυναμικές λεπτομέρειες.

Αν και η Alpina προτείνει την πράσινη ή τη μπλε απόχρωση, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων. Επίσης, θα μπορεί να περάσει το δικό του γούστο και τις δικές του προσωπικές πινελιές πάνω στο αυτοκίνητο, χάρη στις επιλογές εξατομίκευσης. Η Alpina B3 Touring θα είναι διαθέσιμη το πρώτο 3μηνο του 2020 με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν δρομολογηθεί για το επερχόμενο καλοκαίρι. Τιμή; Ακόμα στην αναμονή…

Advertisement
Advertisement