Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: O Alonso οδηγεί τη LaFerrari

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: O Alonso οδηγεί τη LaFerrari

ΝΕΑ

Video: O Alonso οδηγεί τη LaFerrari

ΝΕΑ

Λίγο πριν το Ουγγρικό Grand Prix, ο Φερνάντο Αλόνσο έδωσε χείρα βοηθείας στο τμήμα μοντέλων παραγωγής της Ferrari, πραγματοποιώντας δοκιμές με τη νέα LaFerrari. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Θα θυμάστε ενδεχομένως προηγούμενα άρθρα όπου αναφερθήκαμε στις εκτεταμένες δοκιμές που πραγματοποιεί η ιταλική εταιρεία με το νέο της τέκνο, παρότι έχουν περάσει μήνες από την επίσημη παρουσίαση της. Καθώς επίσης και τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί, σχετικά με τη προσπάθεια των τεχνικών της Ferrari να τελειοποιήσουν το νέο υπέρ-αυτοκίνητο των Ιταλών στον τομέα των ηλεκτρονικών.

Στο πλαίσιο λοιπόν της τελικής φάσης της εξέλιξης της, η καμουφλαρισμένη LaFerrari αφέθηκε στα χέρια του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Είναι άλλωστε σύνηθες να βλέπουμε τους οδηγούς της Scuderia να δοκιμάζουν όσα βγάζει το… διπλανό κτίριο στο Μαρανέλο.

Αυτό έκανε λοιπόν και ο Αλόνσο, πιέζοντας στο όριο το πρώτο υβριδικό supercar που έχει περάσει τις πύλες της “Via Abetone Inferiore”, που βγάζει συνδυασμένη ισχύ 963 PS (τα 800 από τον θηριώδη V12 6.3lt βενζινοκινητήρα και τα 163 από τον ηλεκτροκινητήρα), με τη ροπή να ορίζεται στα 91.8 kgm!

Advertisement
Advertisement

Μετά από μερικούς γύρους στο Φιοράνο, ο 32χρονος μοιράστηκε με τους μηχανικούς της Ferrari τις εντυπώσεις του, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τις αντιδράσεις του οχήματος ορόσημο στην ιστορία της μάρκας, σε κάθε μία από τις 12 στροφές της 2.997m διαδρομής.
[nggallery id=2887]
Η LaFerrari κάνει τα 0-100 σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 350 km/h. Αναμένεται να κατασκευαστεί σε 499 κομμάτια. Όλα αυτά βέβαια, πριν τις δηλώσεις του Ισπανού που προκάλεσαν την έκρηξη του προέδρου της ιταλικής εταιρείας, Λούκα ντι Μοντετσέμολο.

Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από διάφορες οπτικές γωνίες, με χαρακτηριστική την άνεση με την οποία ο Αλόνσο χαλιναγωγεί ένα αυτοκίνητο που θα τρόμαζε κάθε κοινό θνητό…