Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άλμα στο ψηφιακό μέλλον για τα ΚΤΕΟ

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άλμα στο ψηφιακό μέλλον για τα ΚΤΕΟ

ΝΕΑ

Άλμα στο ψηφιακό μέλλον για τα ΚΤΕΟ

ΝΕΑ

Η είσοδος του ΚΤΕΟ στο Wallet Gov.gr αναβαθμίζει τις υπηρεσίες στην Ελλάδα και την εξυπηρέτηση των οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Το 2024 έφερε μαζί του μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την ψηφιοποίηση των Κέντρων Τεχνικών ελέγχων Οχημάτων. Μια εξέλιξη που είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες και όχι μόνο…

Την πλήρη ικανοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος εξέφρασε ο Πρόεδρος της κ. Καραφέρης Βασίλειος για τις ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαστεργίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τις Μεταφορές, για την ολοκλήρωση του δύσκολου έργου της ένωσης των πληροφοριών των οχημάτων των πολιτών στην ψηφιακή πλατφόρμα Gov.gr προκειμένου με μόλις μερικά «κλικ» να μπορεί κανείς να δει όλα τα στοιχεία που τον αφορούν.

Μπαίνοντας με τους προσωπικούς του κωδικούς, ο κάθε πολίτης θα έχει μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone πληροφορίες για την άδεια κυκλοφορίας, για το αν το όχημα είναι σε κίνηση, σε ακινησία ή έχει κλαπεί, τα στοιχεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς και τα στοιχεία ασφάλισης. Επιπλέον, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για πρώτη φορά ηλεκτρονικά για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους πόντους Point System (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών).

Advertisement
Advertisement

Ίσως, όμως το πιο σημαντικό όφελος που έχει ο οδηγός από αυτήν την αναβάθμιση είναι ότι μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή του το ιστορικό των Τεχνικών Ελέγχων ΚΤΕΟ των οχημάτων του. Έτσι θα μπορεί άμεσα να δει πότε πέρασε το όχημά του από Τεχνικό Έλεγχο, πότε είναι η επόμενη ημερομηνία ελέγχου, ακόμα και ποια ήταν τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Advertisement

Το πέρασμα στη νέα ψηφιακή εποχή για τα ΚΤΕΟ είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα ψηφιακά! Διαθέσιμα στο gov.gr το Point System και το ΚΤΕΟ
AUTOVISION: Τεχνικός έλεγχος και στη Μήλο
Πόσο κοστίζει ο έλεγχος στα Δημόσια ΚΤΕΟ;