Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζει το τοπίο στις συγκοινωνίες της Αθήνας!

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζει το τοπίο στις συγκοινωνίες της Αθήνας!

ΝΕΑ

Αλλάζει το τοπίο στις συγκοινωνίες της Αθήνας!

ΝΕΑ

Τα σχέδια για περισσότερα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο και ο νέος στόλος των λεωφορείων.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγές στην διεξαγωγή των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στη Γραμμή 3 του Μετρό, εξετάσει η ΣΤΑ.ΣΥ, καθώς τα φαινόμενα κορεσμού είναι όλο και πιο συχνά.

Παράλληλα, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Υπερταμείο, έγινε γνωστό πως μέχρι το τέλος του 2025, θα κυκλοφορούν στην Αθήνα 951 καινούργια λεωφορεία.

Τα σχέδια για τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο

Advertisement
Advertisement

Στη γραμμή 3 του Μετρό, έχει εντοπιστεί πλέον ο μεγαλύτερος επιβατικός φόρτος στο δίκτυο των τριών γραμμών του. Αυτή η πίεση γίνεται ακόμα εντονότερη κατά την καλοκαιρινή περίοδο όταν αυξάνεται πολύ η επιβατική κίνηση από/προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ήδη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 έχει καταγραφεί αύξηση κατά 16,5% με τα νούμερα να αγγίζουν εκείνα του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ, Θανάσης Κοτταράς, ανέφερε πως εξετάζονται διάφορα σενάρια για να αποσυμπιεστεί η κίνηση, αλλά και να παρέχεται καλύτερη υπηρεσία στους επιβάτες.

Η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο κάθε χρόνο, είναι όλο και μεγαλύτερη και σπάει το ένα ρεκόρ, μετά το άλλο. Αυτό μπορεί να είναι ευχάριστο από πλευράς εσόδων, αλλά δημιουργεί μεγάλη πίεση στο υφιστάμενο σύστημα δρομολογίων που ούτως ή άλλως κινείται στα όρια του τα τελευταία χρόνια.

Advertisement

Παράλληλα, η Ελληνικό Μετρό έχει στα σκαριά τον διαγωνισμό για επιπλέον 7 συρμούς για την γραμμή του αεροδρομίου που θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στην συχνότητα και την χωρητικότητα της γραμμής, ωστόσο ο διαγωνισμός αυτός δεν έχει βγει ακόμα.

Μέχρι τότε, εξετάζεται μια σειρά έκτακτων μέτρων, τροποποιήσεις δρομολογίων, αλλά και εναλλακτικά δρομολόγια, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Advertisement

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια για την πλήρη ανανέωση του γερασμένου στόλου των αστικών λεωφορείων, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, να αποκαλύπτει ότι έως το τέλος του 205, αναμένονται στην Αθήνα, 951 καινούργια οχήματα.