Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγές στη γκάμα της Honda

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγές στη γκάμα της Honda

ΝΕΑ

Αλλαγές στη γκάμα της Honda

ΝΕΑ

Η Honda επιδιώκοντας την αύξηση της κερδοφορίας αλλά και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της παραγωγικής ικανότητας, θα καταργήσει στο μέλλον κάποια μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

 

Δια στόματος του CEO της Honda Motor, Takahiro Hachigo, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Ιαπωνική εταιρεία να «απλοποιεί» τη γκάμα των μοντέλων  της. Πέραν του εναρμονισμού με της επιταγές της εποχής που θέλουν όσο το δυνατό περισσότερο εξηλεκτρισμό, η Honda θα επιδιώξει να αυξήσει την αποδοτικότητα της παραγωγής σε όλες τις γραμμές της, κάτι που σημαίνει πως στο μέλλον ενδέχεται να δούμε και κάποια από τα μοντέλα της να καταργούνται.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα συμβεί με «συγχώνευση αναγκών» μια και η Honda θα επιδιώξει να καλύψει τις ανάγκες κάποιας περιοχής προσφέροντας μοντέλα που μέχρι τότε δεν ήταν διαθέσιμα σε συγκεκριμένες αγορές. Αυτό σημαίνει πως κάποια αυτοκίνητα που είναι σήμερα διαθέσιμα στην αγορά της Ιαπωνίας ή των ΗΠΑ αποκλειστικά, με ορισμένες προσαρμογές στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους μπορούν να διατεθούν και στην Ευρώπη.

Advertisement

Τον επόμενο κιόλας χρόνο, είναι προγραμματισμένο να δούμε το πρώτο «παγκόσμιο αυτοκίνητο» της Honda, το οποίο θα είναι «χτισμένο» πάνω σε μια νέα πλατφόρμα και θα έχει τη δυνατότητα να προωθηθεί για πώληση σε όλες τις αγορές του κόσμου. Τα 2/3 των πωλήσεων της Honda, μέχρι το 2030 θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά. Το Honda Ε θα είναι ανάμεσα σε αυτά που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ηλεκτρική γκάμα της Honda και θα προορίζεται για αστική χρήση ως επί το πλείστον, με αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Ο Hachigo πρόσθεσε πως «μέχρι το 2025 θα μειώσουμε τις εκδόσεις και τις παραλλαγές των μοντέλων που θα διαθέτουμε στην παγκόσμια αγορά, στο 1/3 από αυτά που προσφέρουμε σήμερα».