Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo Tonale PHEV Q4 Sprint: Ετοιμοπαράδοτη και με μηδενικό φόρο χρήσης

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo Tonale PHEV Q4 Sprint: Ετοιμοπαράδοτη και με μηδενικό φόρο χρήσης

ΝΕΑ

Alfa Romeo Tonale PHEV Q4 Sprint: Ετοιμοπαράδοτη και με μηδενικό φόρο χρήσης

ΝΕΑ

H πανέμορφη και άκρως εντυπωσιακή Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid είναι πλέον άμεσα διαθέσιμη, ενώ ως εταιρικό αυτοκίνητο έχει μηδενικό φόρο.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά μοντέλα που αποτελούν πόλο έλξης είναι σαφέστατα η Alfa Romeo Tonale, ένα αυτοκίνητο του οποίου την μοναδική αισθητική υπογράφει ο «δικός μας» Αλέξανδρος Λιώκης.

Το νέο SUV της θρυλικής μιλανέζικης εταιρείας πέραν του εντυπωσιακού οπτικού στοιχείου και του επιβλητικού αποτυπώματος στον δρόμο, διαθέτει επίσης όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την Alfa Romeo, όπως τις επιδόσεις, την δυναμική οδική συμπεριφορά, το ταμπεραμέντο και το ανόθευτο οδηγικό DNA.

Αυτή βέβαια που ξεχωρίζει είναι η κορυφαία έκδοση της γκάμας, η Tonale Plug-in Hybrid Q4, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο της Alfa Romeo στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης και πλέον είναι ετοιμοπαράδοτη, με μηδενικά τέλη και απαλλαγή φόρου σε περίπτωση χρήσης ως εταιρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το εντυπωσιακής σχεδίασης αμάξωμα βρίσκεται ένας turbo βενζινοκινητήρας 1,3 λίτρων με ισχύ 180 ίππων και ροπή 270 Nm που κινεί τους εμπρός τροχούς και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 122 ίππων και 250 Nm που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και κινεί τους αντίστοιχους τροχούς. Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 280 ίππους ενώ οι δύο κινητήρες εξασφαλίζουν έξυπνη τετρακίνηση για μεγιστοποίηση της πρόσφυσης και σπορ συμπεριφορά στο δρόμο. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 15,5 kWh που επιτρέπει στην Tonale PHEV Q4 αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για έως και 69 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες και έως 82 χιλιόμετρα σε αστικό περιβάλλον.

Η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 600 χλμ., τιμή που καθιστά την Tonale PHEV Q4 ένα από τα πλέον αποδοτικά plug-in υβριδικά SUV.

Αντίστοιχες της φιλοσοφίας του μοντέλου είναι και οι επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 135 χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία.

Advertisement

Η οδηγοκεντρική προσέγγιση του ιταλικού SUV αποτυπώνεται και στο εσωτερικό. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μία εξαιρετική θέση, όπως και ένα κόκπιτ που συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με την ρομαντική αύρα από το παρελθόν. Οι «Cannocchiale» καμπύλες του πίνακα οργάνων φιλοξενούν μια ευκρινέστατη και πλήρως παραμετροποιήσιμη ψηφιακή οθόνη 12,25’’, το τριάκτινο τιμόνι συνδυάζεται αρμονικά με την κεντρική οθόνη αφής 10,25’’ του συστήματος πολυμέσων με τα ζωντανά χρώματα, τα λεπτομερή γραφικά και τη γρήγορη απόκριση, ενώ την εικόνα ολοκληρώνει η πολύ καλή χωροταξία.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει φυσικά και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone και οι ψηφιακές υπηρεσίες Alfa Connect που διασφαλίζουν την διαδραστική επικοινωνία αυτοκινήτου-ανθρώπου και την απρόσκοπτη σύνδεση με το διαδίκτυο.

Advertisement

Αντίστοιχα, το πακέτο των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού ADAS προσφέρει στην Tonale Plug-in Hybrid Q4 Sprint τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, συνδυάζοντας τις λειτουργίες του Adaptive Cruise Control, του αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών/δικυκλιστών και του συστήματος ευθυγράμμισης στη λωρίδα κίνησης με την κάμερα εμπρόσθιας και περιμετρικής επιτήρησης του περιβάλλοντος όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις εκδόσεις της Tonale, έτσι και η PHEV Q4 Sprint συνοδεύεται από 4 χρόνια εγγύησης για τα μηχανικά μέρη και 8 χρόνια για την μπαταρία, ενώ διαθέτει και το σύστημα NFT, που αποτελεί μια αδιάβλητη ψηφιακή καταγραφή μιας σειράς δεδομένων όπως τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, οι συντηρήσεις και τυχόν επεμβάσεις που έχει δεχτεί.

Εξαργυρώνοντας λοιπόν την τεχνογνωσία της στην Plug-in Hybrid τεχνολογία, η Alfa Romeo Tonale PHEV Q4 Sprint γεφυρώνει τον κόσμο των συμβατικών κινητήρων με εκείνον των ηλεκτρικών, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα και των δύο.

Advertisement