Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo Montreal Vision GT

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alfa Romeo Montreal Vision GT

ΝΕΑ

Alfa Romeo Montreal Vision GT

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα ψηφιακό σκίτσο που έχει φτιάξει ο Luca Serafini, για ένα πρωτότπου που θα επαναφέρει στο προσκήνιο το όνομα Montreal από την Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

 

Δεν είναι και λίγα τα μοντέλα της Alfa Romeo που έχουν μείνει στην ιστορία για την όμορφη σχεδίασή τους αλλά και τις ικανότητές τους στο δρόμο. Ένα από τα πλέον «δυνατά» ονόματα μοντέλου που εκτός από ικανό, χαρακτηρίστηκε και ως πρωτοποριακό στη σχεδίασή του, ήταν και αυτό της Montreal που παρουσιάστηκε το 1967 ως πρωτότυπο και μπήκε στην παραγωγή το 1970 (όπου έμεινε έως το 1977). Το σχέδιο δια χειρός Marcello Gandini που τότε εργαζόταν στον οίκο Bertone, άφησε το δικό του «στίγμα» στην ιστορία της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, ο Luca Serafini (είναι ο ίδιος που μας παρουσίασε το πρωτότυπο της Mustang SUV) παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για το πώς θα έπρεπε να είναι η Montreal. Η Alfa Romeo Montreal Vision GT, είναι αυτό που θα περίμενε κανείς ως επίσημη εκδοχή της σύγχρονης Montreal και θα μπορούσε άνετα να αποτελεί σχέδιο για την αναβίωση του μοντέλου- έστω και με κάποιες «στρογγυλεύσεις» σε στοιχεία που μοιάζουν «ακραία» και δικαιολογούνται μόνο σε πρωτότυπα.

Advertisement

Σε γενικές γραμμές, οι παραπομπές στην πρώτη Montreal, είναι εμφανέστατες. Οι τριγωνικές γρίλιες πάνω από τα φώτα εμπρός, τα οποία και εδώ είναι διπλά, καθώς και οι αεραγωγοί στο καπό είναι στοιχεία που χαρακτήρισαν την εμφάνιση της Montreal του ’70. Από εκεί και πέρα, θα θέλαμε κάτω από το καπό του κινητήρα να βρεθεί χώρος για το V8 μοτέρ των 2,6 λίτρων, ίσως και με ένα υβριδικό συνδυασμό, που θα προσφέρει επιδόσεις αντάξιες της εμφάνισης.

Advertisement