Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη πιο οικονομικό το Corsa 1.3 diesel

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ακόμη πιο οικονομικό το Corsa 1.3 diesel

ΝΕΑ

Ακόμη πιο οικονομικό το Corsa 1.3 diesel

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές βρίσκονται σε μία διαρκή κούρσα περιορισμού των ρύπων, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Μία από τις λύσεις για να το πετύχουν είναι η εξέλιξη των συστημάτων μετάδοσης, καθώς αποτελούν τον πιο «πιστό σύντροφο» των κινητήρων. Η Opel έκανε γνωστή την διάθεση ενός νέου κιβωτίου για το Corsa και συγκεκριμένα για τον 1.3 diesel 95 PS.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πρόκειται για το 5τάχυτο ρομποτιζέ Easytronic 3.0, το οποίο είναι ελαφρύτερο από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο και εμφανίζει μικρότερες τριβές. Συνδυάζεται με σύστημα start/stop, τεχνολογία επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Με κατανάλωση 3,1 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 82 g/km, η συγκεκριμένη έκδοση του Corsa είναι η πιο οικονομική στη γκάμα της Opel.

Η γερμανική μάρκα υπόσχεται γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων με τη νέα γενιά του Easytronic. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας, μέσω του λεβιέ στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Οι πωλήσεις του Corsa 1.3 CDTI Easytronic θα αρχίσουν από τη Γερμανία τον προσεχή Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement