Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυξήθηκε το παράβολο για την έκδοση άδειας οδήγησης

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυξήθηκε το παράβολο για την έκδοση άδειας οδήγησης

ΝΕΑ

Αυξήθηκε το παράβολο για την έκδοση άδειας οδήγησης

ΝΕΑ

Ακριβότερα κατά 10 ευρώ θα πληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι αρχικές χορηγήσεις, επεκτάσεις και ανανεώσεις.

Advertisement
Advertisement

Ακριβότερο κατά 10 ευρώ είναι πλέον το παράβολο για την έκδοση άδειας οδήγησης σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αυξάνοντας έτσι συνολικό κόστος στα 60 ευρώ αντί 50 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος (αριθ.325657/19-11-2021) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Α.Δ.Α.91ΜΒ465ΧΘΞ-7Χ6) η ως άνω τροποποίηση της τιμής στα ηλεκτρονικά παράβολα θα έχει ολοκληρωθεί την 17 Νοεμβρίου 2021 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, και τα παράβολα που ήδη έχουν εκδοθεί για άδειες οδήγησης με την τιμή των 50 ευρώ ή των 98 ευρώ (ενοποιημένο), πρέπει να γίνονται αποδεκτά από τις Υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως το καταβαλλόμενο αντίτιμο για το παράβολο αδειών οδήγησης που περιλαμβάνει αρχικές χορηγήσεις, επεκτάσεις και ανανεώσεις είχε αλλάξει με τον πρόσφατο νόμο για τα διπλώματα 4850/2021 (άρθρο 26) με ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (5/11/2021).

Το παράβολο των 60 ευρώ αφορά την αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης μιας από τις κατηγορίες ΑΜ ή Α1 ή Α2 ή Α ή Β, καθώς και για την επέκταση από την κατηγορία Β σε μια από τις κατηγορίες C ή C1 ή D ή D1. Το ίδιο ποσό καταβάλλεται και για κάθε ανανέωση του δικαιώματος οδήγησης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα ηλεκτρονικά παράβολα αδειών οδήγησης
Με αυτό το δίπλωμα οδηγείς ΙΧ και μοτοσικλέτα! – Πόσο κοστίζει;
Οι εκπαιδευτές για τα «φακελάκια» και τα διπλώματα