Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση στις βλάβες μετά το lockdown

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση στις βλάβες μετά το lockdown

ΝΕΑ

Αύξηση στις βλάβες μετά το lockdown

ΝΕΑ

Δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο αναφέρει πως μετά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας τα περιστατικά βλαβών σε αυτοκίνητα αυξήθηκαν κατά 72%.

Advertisement
Advertisement

Η σύγκριση αφορά την εβδομάδα 25 Ματρίου – 1 Απριλίου όταν και ξεκίνησε η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στη Μ. Βρετανία, με την εβδομάδα 6-13 Μαϊου, μετά δηλαδή την ανακοίνωση για άρση των περιορισμών κυκλοφορίας. Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία οδικής βοήθειας Green Flag τα περιστατικά βλαβών που αναφέρθηκαν στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 72%.

Εικάζεται πως μεγάλο ποσοστό αυτής της αύξησης οφείλεται στην ελλιπή συντήρηση των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του lockdown. Έτσι τώρα πλέον που είναι η ώρα για να ξαναχρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που αφορούν κυρίως τη μπαταρία αλλά και διάφορες μηχανικές βλάβες. Η εταιρία εξέδωσε μια ανακοίνωση με χρήσιμες οδηγίες για όσους θα συνεχίσουν να μην χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τονίζοντας πως θα πρέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να βάζουν εμπρός τον κινητήρα ώστε να φορτίζεται η μπαταρία ενώ καλό θα είναι να κινείται και το αυτοκίνητο, έστω για κάποια μέτρα, προκειμένου να κυλούν τα ελαστικά. Επιπλέον η κίνηση εμποδίζει τη διάβρωση στους δίσκους και τα τακάκια.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθυντής της Green Flag, Mark Newberry, τονίζει μάλιστα πως σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος πρόκειται να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο μετά από μεγάλο διάστημα ακινησίας θα είναι πολύ χρήσιμο να κάνει έναν γρήγορο έλεγχο σε βασικά σημεία του κινητήρα και στα ελαστικά ώστε να βεβαιωθεί για την ικανότητα κίνησης του.