Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση κερδών 18% το τέταρτο τρίμηνο για την Volvo

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση κερδών 18% το τέταρτο τρίμηνο για την Volvo

ΝΕΑ

Αύξηση κερδών 18% το τέταρτο τρίμηνο για την Volvo

ΝΕΑ

Η σουηδική εταιρεία κατάφερε να βγει αλώβητη από την κρίση παρά το γεγονός πως επενδύει τεράστια κεφάλαια στα ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Ο σουηδικός όμιλος Volvo, ανακοίνωσε αύξηση 18% στα λειτουργικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, καθώς οι περικοπές κόστους και οι αυξανόμενες πωλήσεις υπεραντιστάθμισαν τις επιπτώσεις των μειωμένων διεθνών αγορών αυτοκινήτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 5,29 δισ. σουηδικών κορονών ( 425,4 εκατ. λίρες) καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν 8,4% στα 79,2 δισ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του Volvos αυξήθηκαν σχεδόν κατά 10% το 2019 – με αύξηση 23% μόνο το τέταρτο τρίμηνο – καθώς οι αυξήσεις στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες και η έντονη ζήτηση για μια σειρά SUV, τα μοντέλα της με τις καλύτερες πωλήσεις, έδωσαν ώθηση.

«Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και συγκεκριμένα κατά το τέταρτο τρίμηνο, τόσο το κέρδος όσο και το περιθώριο κέρδους υπερέβησαν τη συγκριτική περίοδο του 2018. Αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη έντονη αύξηση των ωπλήσεων, ειδικά στα SUV, καθώς και στις μετρήσεις κόστους-απόδοσης που ξεκίνησαν στις αρχές του 2019», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπέστησαν πίεση το 2019, αντιμετωπίζοντας τις μεγάλες επενδυτικές ανάγκες για την ηλεκτροκίνηση αλλά και για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης τα οποία φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο τα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Ενώ η Volvo έχει επίσης να αντιμετωπίσει υψηλές ανάγκες σε κεφαλαιουχικές δαπάνες, επιδιώξει να τις αντισταθμίσει με περικοπές ύψους 2 δισεκατομμύρια κορωνών, αλλά όπως αποδείχθηκε η εταιρεία εξαιτίας την ανάπτυξης που καταγράφει στην Κίνα την έχουν προστατεύσει από μια ευρύτερη πτώση πωλήσεων που έχει πλήξει άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!

Απίστευτος νόμος ΣΥΡΙΖΑ: Δήμοι χρεώνουν “διπλές” παραβάσεις…

Έκλεβαν αυτοκίνητα με πανάκριβο hitech εξοπλισμό!

Advertisement