Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτός είναι ο διπλός στόχος των νέων Τελών Κυκλοφορίας

Ελλάδα 22:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτός είναι ο διπλός στόχος των νέων Τελών Κυκλοφορίας

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο διπλός στόχος των νέων Τελών Κυκλοφορίας

ΝΕΑ

Δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης και ανανέωση του παλιού στόλου αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Διπλός είναι ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών για τα Τέλη Κυκλοφορίας που θα ανακοινωθούν μετά την 1η Μαρτίου 2020 όποτε και τίθεται σε ισχύ το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών ρύπων WLTP.

Ο πρώτος στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης για τους κατόχους αυτοκινήτων ενώ ο δεύτερος στόχος είναι η ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επισήμανε ότι το σύστημα των Τελών Κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων και πως στα νέα Τέλη Κυκλοφορίας θα πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.

Επίσης ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι το σύστημα πρέπει να γίνει δικαιότερο για τους κατόχους αυτοκινήτων λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Realfm: «Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά κι ενός στόχου για την ανανέωση του παλιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Επιδιώκουμε σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις μας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών.»