Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Citroen C4 Cactus

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Citroen C4 Cactus

ΝΕΑ

Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Citroen C4 Cactus

ΝΕΑ

Οι κατάσκοποι φωτογράφοι μας συνέλαβαν το προηγούμενο διάστημα ένα νέο ηλεκτρικό coupe SUV, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα όπως όλα τα στοιχεία αποκαλύπτουν πρόκειται να αντικαταστήσει το γερασμένο Citroen C4 Cactus. Ενδιαφέρον…

Advertisement
Advertisement

 

Το γαλλικό αυτοκίνητο θα υποβληθεί σε μια εκτεταμένη αναμόρφωση, με ένα πανέμορφο αμάξωμα coupe-SUV και υιοθετώντας παράλληλα ότι καλύτερο διαθέτει ο όμιλος PSA σε θερμικούς αλλά και ηλεκτρικούς κινητήρες. Πιθανότατα θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε μορφή πρωτότυπου, προτού τεθεί σε πώληση στα τέλη του 2020 ή το αργότερο στις αρχές του 2021. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα αποτελέσει άμεσο ανταγωνιστή για το επερχόμενο Volkswagen ID.4, ενώ οι συμβατικές εκδόσεις θα λειτουργήσουν ως εναλλακτικές λύσεις απέναντι στα Audi Q3 Sportback και BMW X2. Ο διάδοχος του C4 Cactus θα αποκόψει το συμβατικό σχήμα του παλιού μοντέλου, επιλέγοντας ένα coupe εμπνευσμένο στυλ με κεκλιμένη πίσω οροφή και ελαφρώς μεγαλύτερο καπό. Ορισμένα στοιχεία του σχεδιασμού θα διατηρηθούν όπως υπονοείται από τους προβολείς χαμηλής τοποθέτησης και τη στενή γρίλια στο συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Το νέο μοντέλο θα πατά στην πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA που στηρίζει και το νέο Peugeot 2008, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση τόσο στον 1.2 βενζίνης με τρεις κυλίνδρους όσο και στον τετρακύλινδρο πετρελαίου 1,5 λίτρων, καθώς και στον ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων τον οποίο γνωρίσαμε στο νέο e-2008.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις εικόνες μας χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα, όπως διακρίναμε από το προειδοποιητικό αυτοκόλλητο που βρίσκεται στο πίσω παράθυρο του SUV. Το αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να υιοθετήσει την ίδια μπαταρία των 50kWh με το Peugeot e-2008 και θα προσφέρει παρόμοια αυτονομία περίπου 322 χιλιομέτρων. Η φόρτιση από το 10 μέχρι το 80% θα διαρκεί περίπου οκτώ ώρες όταν το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή wall-box των 7.4kW. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα CMP όπως και το 2008, το νέο C4 Cactus θα υιοθετήσει όλο το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο. Αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας της Peugeot, καθώς και το σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10 ιντσών, τα ψηφιακά όργανα και μια κάμερα οπισθοπορείας στις ακριβότερες εκδόσεις.