Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Audi στην Σαγκάη

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Audi στην Σαγκάη

ΝΕΑ

Αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Audi στην Σαγκάη

ΝΕΑ

Με ένα σκίτσο που έδωσε στην δημοσιότητα η Audi προετοιμάζει το έδαφος για το αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο AI:me που θα παρουσιάσει στην έκθεση της Σαγκάης

Advertisement
Advertisement

Το AI:me θα είναι ένα από τα φουτουριστικά εκθέματα που θα φιλοξενεί η Audi στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη. Το όνομα που συνδέεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη αφήνει σαφείς ενδείξεις σχετικά με τον χαρακτήρα του πρωτοτύπου που ουσιαστικά θα δίνει μια πρώτη γεύση για το όραμα της εταιρίας σχετικά με τα αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα του μέλλοντος.

Πρόκειται για ένα compact μοντέλο με ιδιαίτερα δυναμικές όμως αναλογίες και γραμμές που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Audi αποτυπώνει τις σκέψεις τους σχετικά με το αυτόνομο αυτοκίνητο για τις μεγαλουπόλεις του αύριο.

Advertisement
Advertisement

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του AI:me δηλώνει πως πρόκειται για ένα περισσότερο ερευνητικό πρωτότυπο και όχι ένα μοντέλο που βρίσκεται στην τελική ευθεία προς την παραγωγή. Σύμφωνα άλλωστε με τον Marc Lichte, διευθυντή σχεδιασμού της Audi, το σχέδιο του AI:me βρίσκεται περίπου 10-15 χρόνια μπροστά. Η επιγραφή e-tron επάνω στο αυτοκίνητο δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ενώ θεωρείται σίγουρο πως η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου.