Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομο drone στην υπηρεσία της Skoda (+video)

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομο drone στην υπηρεσία της Skoda (+video)

ΝΕΑ

Αυτόνομο drone στην υπηρεσία της Skoda (+video)

ΝΕΑ

Πιστή στο τεχνολογικό υπόβαθρο της εποχής, η Skoda χρησιμοποιεί πιλοτικά στο εργοστάσιό της στην Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας ένα ειδικό drone, με σκοπό να διευκολύνει τα logistics των εγκαταστάσεών της. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το drone που χρησιμοποιεί η Skoda αποτελεί προϊόν συνεργασίας της εταιρείας και της τσέχικης φίρμας Robodrone. Διαθέτει 6 διαφορετικούς ρότορες και μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα πτήσης έως και 20 km/h, φέροντας φορτίο έως και 5 κιλών.

Η δουλειά του στο εργοστάσιο της Μλάντα Μπόλεσλαβ είναι να αναγνωρίζει μέσω αέρα τα άδεια κοντέινερς που βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο και παράλληλα να τα καταμετρά. Η όλη διαδικασία γίνεται εντελώς αυτόνομα, χωρίς την χρήση ανθρώπου και μάλιστα το drone ύστερα από κάθε καταμέτρηση (γίνεται 3 φορές την ημέρα) στέλνει αυτόματα τα δεδομένα στο υπεύθυνο τμήμα των logistics της εταιρείας.

Για να αναγνωρίσει και καταμετρήσει τα κοντέινερ το drone χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη Skoda και τη Robodrone μόνο για τη συγκεκριμένη εργασία του drone. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Skoda δαπάνησε 200.000 ευρώ για τη δημιουργία αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Škoda Auto, dron, logistika, inventura

Η Skoda τεστάρει το drone από τον περασμένο Μάιο. Στόχος της εταιρείας είναι η συγκεκριμένη εργασία με ειδικά drone να γίνεται σύντομα σε όλα τα εργοστάσιά της. Στη δεύτερη φάση μάλιστα της εξέλιξής του, το drone θα έχει το δικό του χώρο για να φορτίζει τις μπαταρίες του και θα οδηγείται εκεί εντελώς αυτόνομα. Παράλληλα, θα υπάρχει και ένας ειδικός μετεωρολογικός σταθμός, που θα προσφέρει πληροφόρηση για τον καιρό για ακόμη καλύτερη πλοήγηση.

Advertisement