Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομης οδήγησης βαν από την ZF

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομης οδήγησης βαν από την ZF

ΝΕΑ

Αυτόνομης οδήγησης βαν από την ZF

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία ZF αναμένεται τα επόμενα χρόνια να εξελίξει το δικό της επαγγελματικό βαν που θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, κάτι πρωτοποριακό για τον συγκεκριμένο χώρο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Δεν χρειάστηκε και πολύ στη ZF για να διαγνώσει ότι, το καλύτερο πεδίο εφαρμογής τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης είναι τα επαγγελματικά οχήματα. Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας αναμένεται να επενδυθούν τα επόμενα πέντε χρόνια 12 δις ευρώ, για την εξέλιξη τόσο της αυτόνομης τεχνολογίας, όσο και της ηλεκτροκίνησης, δύο στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο, που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

self-driving-test-vehicle-built-by-zf_100613249_l-chariatis-530

Η στροφή των κατασκευαστών επαγγελματικών μοντέλων σε ηλεκτρικά και αυτόνομης οδήγησης οχήματα ανοίγει το πεδίο για νέους ανταγωνιστές. Τα πλήρως αυτόνομα οχήματα μπορούν να απαλλάξουν τον οδηγό από μία κοπιαστική εργασία, ενώ  η μεγάλη έλλειψη ικανών οδηγών, έχει εξελιχθεί στην Ευρώπη σε μεγάλο θέμα για ιδιοκτήτες και εταιρείες. Το επαναστατικό βαν της ZF θα μπορεί να κινείται αυτόνομα στα μεγάλα αστικά κέντρα, να αναγνωρίζει τη σήμανση των οδών και τα φανάρια, διατηρώντας την πορεία του σε μία προκαθορισμένη λωρίδα κυκλοφορίας, αποφεύγοντας διάφορα εμπόδια (πεζούς, διπλοπαρκαρισμένα οχήματα).