Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Αυτοκίνητο της χρονιάς» η Giulia Quadrifoglio

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Αυτοκίνητο της χρονιάς» η Giulia Quadrifoglio

ΝΕΑ

«Αυτοκίνητο της χρονιάς» η Giulia Quadrifoglio

ΝΕΑ

Το βρετανικό περιοδικό Top Gear και οι αναγνώστες του έχρισαν την ολοκαίνουργια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ως το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

H πιο δυνατή Alfa Romeo που κατασκευάστηκε ποτέ για  οδήγηση στον δρόμο, ανακηρύχθηκε νικήτρια ενός από τα πιο πολυπόθητα βραβεία στην αυτοκίνηση επιτυχία που ήρθε να προστεθεί στις 24 διακρίσεις που έχει ήδη λάβει!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοφιλές περιοδικό «…η Giulia είναι ένα σύγχρονο και προηγμένο μοντέλο, αποτελεί μια απλή πρόταση από άποψη ομορφιάς, οδικής συμπεριφοράς και κινητήρα. Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλουμε από μια Alfa. Και η Giulia μας τα προσφέρει με το παραπάνω».

Advertisement
Advertisement

Η δυναμική ιταλίδα, στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου Bi-Turbo V6 των 510hp και 600Nm, έχοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,9sec. Στο βασικό της εξοπλισμό εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και ενσωματώνει τεχνολογίες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις δυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου. Τέτοιες τεχνολογίες είναι το πρώτο στην κατηγορία σύστημα Alfa Chassis Domain Control, το σύστημα AlfaTMActive Aero Splitter και το AlfaTM D.N.A. Pro selector στη θεση Race.

Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-a640

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται νέα   συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως το Forward Collision Warning, το Autonomous Emergency Brake με αναγνώριση πεζών και το Lane Departure Warning. Όλα αυτά συνέβαλλαν στην κατάκτηση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Ταυτόχρονα, η Giulia απέσπασε τη συνολική βαθμολογία 98% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, το υψηλότερο ποσοστό που έχει πετύχει ένα αυτοκίνητο, μετά την αυστηροποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης το 2015.