Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητο: Πράσινα… παραμύθια για “πράσινες” ψήφους

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητο: Πράσινα… παραμύθια για “πράσινες” ψήφους

ΝΕΑ

Αυτοκίνητο: Πράσινα… παραμύθια για “πράσινες” ψήφους

ΝΕΑ

Μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά -και βλέποντας το πράσινο κίνημα να μαζεύει ψήφους στην Ευρώπη- δια μέσου του Προέδρου του κόμματος, θυμήθηκαν το περιβάλλον, όταν αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα γι’ αυτό. Τουναντίον…

Advertisement
Advertisement

 

Σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο, τις μετακινήσεις, την καθημερινότητά μας δηλαδή, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που πρωταγωνιστεί στο «πράσινο» σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε την υπογραφή του για την κατάργηση του μοναδικού μέτρου που ανανεώνει το γηραιό στόλο οχημάτων της χώρας μας, την απόσυρση. Αντί να βελτιώσει και να το κάνει πιο αποτελεσματικό και την εποχή που πολλές χώρες στην Ευρώπη το ενεργοποιούν, εκείνος το κατήργησε.

Η Κυβέρνηση του ίδιου του Πρωθυπουργού που πρωταγωνιστεί στο σποτάκι, επέτρεψε να μπαίνει από τα τελωνεία της χώρας σωρηδόν όποιο αυτοκίνητο πετούσε ως παλιό και ανεπιθύμητο η υπόλοιπη Ευρώπη, μετατρέποντας την χώρα μας σε χωματερή αυτοκινήτων, με όλες τις γνώριμες επιπτώσεις σε περιβάλλον και ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με σκοπό την εξαγορά των ψήφων των ταξιτζήδων, επέκτεινε την υποχρεωτική αντικατάσταση των αυτοκινήτων ταξί για 3 χρόνια, όταν σύμφωνα με τις έρευνες τα ταξί ευθύνονται για το 25% της ρύπανσης των μεγαλουπόλεων.

Κατά τη θητεία της κυβέρνησης του συγκεκριμένου Πρωθυπουργού ουσιαστικά καταργήθηκε ο δακτύλιος της Αθήνας, αφού εξαλείφθηκαν οι έλεγχοι.

Η Κυβέρνησης Τσίπρα, παρότι άλλαξε τον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων, αντί να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή τάση, διατήρησε φόρους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων) και στα υβριδικά, όταν όλη η υπόλοιπη Ευρώπη δίνει κίνητρα για την απόκτηση αυτών των οχημάτων.

Advertisement

Και ποια ήταν η απάντηση της Κυβέρνησης όταν ο Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος ορμώμενος από τα ρεπορτάζ του newsauto.gr έκανε επερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο γιατί η Ελλάδα εξελίσσεται σε χωματερή ρυπογόνων αυτοκινήτων; Ο υφυπουργός Φάμελλος απάντησε αορίστως πως η Ελλάδα έχει τον δακτύλιο για να προστατέψει το περιβάλλον και ότι έως το 2030 ένα στα δέκα ΙΧ θα είναι ηλεκτρικό…

Αλήθεια κε Τσίπρα, ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Σε ανάλογο ρεπορτάζ που κάναμε, το Κυβερνών κόμμα δεν απάντησε ποτέ, ενώ και στο site του κόμματος δεν υπάρχει αράδα για το συγκεκριμένο θέμα…

Advertisement

Για ποια «πράσινη» ανάπτυξη και πολιτική μας μιλάτε λοιπόν, όταν δεν έχετε απολύτως καμία πολιτική;

 

Advertisement