Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητο πόλης σχεδιάζει η Shell!

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητο πόλης σχεδιάζει η Shell!

ΝΕΑ

Αυτοκίνητο πόλης σχεδιάζει η Shell!

ΝΕΑ

Μετά τις Apple και Google, άλλη μία εταιρεία κολοσσός ασχολείται με την αυτοκίνηση. Η Shell έχει βέβαια πιο άμεση σχέση με το χώρο, ως προμηθευτής καυσίμων. Δεν θα είναι όμως ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά θα φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η αποκάλυψή του προγραμματίζεται να γίνει το Νοέμβριο του 2015, όταν και θα αρχίσουν οι δημόσιες δοκιμές του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Shell συνεργάζεται με το διάσημο Βρετανό σχεδιαστή Gordon Murray, ο οποίος έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των μονοθεσίων της F1. Το ProjectM της Shell – όπως ονομάζεται – θα αποτελέσει μία εξέλιξη του Τ.25 που σχεδίασε και εξέλιξε ο Murray και παρουσιάστηκε επίσημα το 2010. Θα είναι ένα πρακτικό αυτοκίνητο πόλης, λογικά μικρότερο ακόμη και από ένα smart, με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.

Ο κινητήρας θα προέρχεται από την εταιρεία Geo Technology. Η Shell δεν προτίθεται πάντως να βάλει το ProjectM στη γραμμή παραγωγής. Στόχος της είναι να δείξει ότι ακόμη και ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης έχει θέση στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement