Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Volvo είναι ο μοναδικός… κάτοικος ενός μικροσκοπικού νησιού!

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Volvo είναι ο μοναδικός… κάτοικος ενός μικροσκοπικού νησιού!

ΝΕΑ

Αυτό το Volvo είναι ο μοναδικός… κάτοικος ενός μικροσκοπικού νησιού!

ΝΕΑ

Το Google Street View μπορεί να δείξει κάποια περίεργα πράγματα. Αυτό όμως τα ξεπερνά όλα!

Advertisement
Advertisement

Το Volvo βρίσκεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την κάμερα για το Google Street View, από το 2015. Έτσι, έχουν περάσει τουλάχιστον εννέα χρόνια που το αυτοκίνητο πέρασε εκεί, σε ένα μικροσκοπικό νησί, στη μέση μιας λίμνης στην Οτάβα, περίπου 135 χιλιόμετρα από το Σικάγο.

Η έκταση της γης φαίνεται να είναι τόσο οριακή, όσο και το μέγεθος του αυτοκινήτου. Είναι ένα ασημί Volvo S80 sedan του 2001 και η ιστορία του είναι πραγματικά μοναδική.

Το μέρος έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο με τα χρόνια. Οι άνθρωποι βλέπουν την τοποθεσία στο Google Maps και ορίζουν την πλοήγησή τους για να τους μεταφέρει εκεί. Βγαίνουν από το αυτοκίνητο, τραβούν μερικές φωτογραφίες και τις ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement
Advertisement

Ποιος όμως έβαλε το αυτοκίνητο στο νησί και το εγκατέλειψε εκεί; Ιδιοκτήτης του νησιού είναι ο Σκοτ Μαν, ο οποίος διαθέτει επίσης δύο συνεργεία αυτοκινήτων στην περιοχή. Ήταν αυτός που στάθμευσε το Volvo για έναν διασκεδαστικό διαγωνισμό το 2012. Αυτό σημαίνει ότι το S80 βρίσκεται ακινητοποιημένο για 12 ολόκληρα χρόνια.

Ο Μαν ήθελε οι άνθρωποι που ζούσαν στην περιοχή να προσπαθήσουν να μαντέψουν πώς το αυτοκίνητο έφτασε στο μικρό νησί. Η ιστορία είναι πιο απλή από όσο φαίνεται. Η λίμνη ήταν ορυχείο μέχρι που πλημμύρισε.

Ωστόσο, ο Σκοτ ​​τελικά έκανε δεύτερες σκέψεις για τον διαγωνισμό που είχε σχεδιάσει. Φοβούμενος ότι οι πιο γενναίοι στην περιοχή θα προσπαθούσαν να φτάσουν στο αυτοκίνητο κολυμπώντας και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, εγκατέλειψε την ιδέα.

Advertisement

Η απόσταση από την ακτή στο νησί είναι μικρή, αλλά το νερό, που μπορεί να φαίνεται αρκετά ρηχό στην αρχή, έχει στην πραγματικότητα (11,6 μέτρα βάθος και μπορεί πράγματι να είναι επικίνδυνο, ιδιαίτερα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου.

Πώς όμως έφτασε το Volvo εκεί; Πριν πλημμυρίσει πλήρως το ορυχείο, το μικρό νησί ήταν στην πραγματικότητα το τέλος μιας χερσονήσου. Έτσι, το Volvo μόλις ρυμουλκήθηκε σε αυτήν ακριβώς τη θέση και αφέθηκε αποκλεισμένο. Λόγω των ανασκαφών, η χερσόνησος εξαφανίστηκε και το μόνο που έμεινε ήταν το νησί του Volvo.

Advertisement