Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Αυτό το ποδήλατο χωράει σε βαλίτσα!

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το ποδήλατο χωράει σε βαλίτσα!

Car Gadget

Αυτό το ποδήλατο χωράει σε βαλίτσα!

Car Gadget

Μερικοί (κυρίως στο εξωτερικό), έχουν το ποδήλατο ως το κύριο μέσο μετακίνησής τους. Συνεπώς, το ιδανικό για αυτούς θα ήταν να το παίρνουν μαζί και στα ταξίδια.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν κάθε κάτοχος δημιουργεί μία ξεχωριστή, συναισθηματική σχέση με το όχημά του. Ειδικά οι ποδηλάτες, είναι συνήθως «φανατικοί» του σπορ. Ένας τέτοιος ζήτησε από την Firefly, μία βιομηχανία ποδηλάτων ειδικής κατασκευής από τη Μασαχουσέτη, ένα ποδήλατο που θα μπορεί να… χωράει σε βαλίτσα.

Η Firefly κατασκευάζει ποδήλατα τα οποία είναι κατά παραγγελία, ακριβώς όπως τα έχει ζητήσει ο πελάτης. Κάθε λεπτομέρεια σχεδιαστικά είναι στα «θέλω» του πελάτη και για αυτό, δεν κατασκευάζει δικά της μοντέλα.

Η πολιτική της είναι πως ο καθένας πρέπει να έχει ένα ποδήλατο ξεχωριστό, μοναδικό, στα μέτρα του. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες, τις απαιτήσεις του, το μπάτζετ και τη σχεδίαση που θέλει ο εκάστοτε πελάτης. Για αυτό και η Firefly τα κατασκευάζει σε επικοινωνία με τον αιτούντα.

Advertisement
Advertisement

Ο Ming Thein, ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει ιδρύσει την ωρολογοποιία MING Watches, είναι σταθερός και φανατικός ποδηλάτης και αποφάσισε να πλησιάσει την Firefly για να αποκτήσει ένα ποδήλατο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

Ζήτησε λοιπόν ένα ποδήλατο κατασκευασμένο για μακρινές διαδρομές και… ταξίδια. Το αποτέλεσμα ήταν ένα επιβλητικό ποδήλατο που ονομάστηκε Titanium Mini VELO. Είναι στιβαρό και ποιοτικό χάρη στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και δείχνει πως μπορεί να αντέξει… για πάντα.

Τα υλικά κατασκευής (όπως είναι το τιτάνιο) είναι πανάκριβα και μέρη του εξοπλισμού του είναι τα λάστιχα Michelin BMX Racing Line, φρένα DT και ανθρακονήματα για ελαχιστοποίηση του βάρους και μεγιστοποίηση της στιβαρότητας και της απόδοσης.

Advertisement

Το καλύτερό του χαρακτηριστικό όμως, δεν είναι αυτό. Το VELO χωρίζεται σε μέρη λες και είναι… παζλ, ώστε να μπορεί να χωράει σε βαλίτσα Rimowa (θυγατρική της Louis Vitton) και να το κουβαλάει ο Ming όπου θέλει.

Η γεωμετρία και οι διαστάσεις του ποδηλάτου είναι τέλεια μετρημένες, για να χωράνε όλα τα μέρη του στη βαλίτσα.

Advertisement

Συνολικά, το Titanium Mini VELO είναι ένα εξ ολοκλήρου ειδικής κατασκευής ποδήλατο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η τιμή του δεν έχει γνωστοποιηθεί και η Firefly δεν πρόκειται να κατασκευάσει άλλο πανομοιότυπο, αφού αυτό προβλέπει η πολιτική της.

Πάντως, τα ποδήλατα που φτιάχνει στις προτιμήσεις ενός συνηθισμένου πελάτη ξεκινούν από τις 7.000 και μπορούν να ξεπεράσουν τις 13.000 δολάρια. Αντίστοιχα, τα ηλεκτρικά της ποδήλατα ξεκινούν από τις 11.000 δολάρια.

Όσο για αυτό του Ming Thein, μην εκπλαγείτε εάν η τιμή του αγγίζει εξαψήφιο νούμερο.

Advertisement