Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Volkswagen I.D. R Pikes Peak

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Volkswagen I.D. R Pikes Peak

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Volkswagen I.D. R Pikes Peak

ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζεται να κατακτήσει άλλη μια «κορυφή», αυτή του Pikes Peak και του ομώνυμου αγώνα- ανάβασης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Με το εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο I.D. R Pikes Peak η VW θα επιχειρήσει να κατακτήσει άλλη μια νίκη. Σε εμφάνιση μοιάζει αρκετά με το «αδερφό» αγωνιστική της Porsche για τους αγώνες αντοχής. Σε τεχνικά χαρακτηριστικά όμως, είναι τελείως διαφορετικό, μια και εδώ το κινητήριο σύνολο είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Δύο ηλεκτροκινητήρες φροντίζουν για την παροχή 680 ίππων στους τροχούς, ενώ και η αεροδυναμική του συνθετικού αμαξώματος έχει όλα τα στοιχεία  που το κάνουν απόλυτο στις επιδόσεις του.

Advertisement
Advertisement

ID R Pikes Peak boi 530

Με το νούμερο 94 στις πόρτες (που και αυτό έχει τη σημασία του καθώς αντιστοιχεί στο ID- το 9ο και το 4ο γράμμα στο αλφάβητο) το πρωτότυπο της VW με τον Romain Dumas στο τιμόνι, θα επιδιώξει να κατακτήσει και την ανάβαση του Pikes Peak. Στο «στόχαστρο» είναι οι χρόνοι τόσο του ηλεκτρικού πρωτότυπου που οδήγησε ο Rhys Millen (8:57.118) όσο και αυτός του Sebastien Loeb που πριν τρία χρόνια με το Peugeot 208 T16 έγραψε 8:13.878.

ID R Pikes Peak boi 640