Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Super Truck της Αποκάλυψης (+video)

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Super Truck της Αποκάλυψης (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Super Truck της Αποκάλυψης (+video)

ΝΕΑ

Η Apocalypse είναι γνωστή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τις ακραίες επεμβάσεις σε εκτός δρόμου τετρακίνητα μοντέλα και τώρα έχει ετοιμάσει το απόλυτο.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη δημιουργία της εταιρείας, ήταν το Juggernaut 6×6 στη γοητεία του οποίου είχε υποκύψει ακόμα και ο NBAer, Λούκα Ντόντσιτς.

Τα εξάτροχα της Apocalypse, είναι άλλωστε και αυτά στα οποία «χρωστάει» τη φήμη της στο αντικείμενο. Εδώ ωστόσο, έχουμε μια άλλη προσέγγιση με δύο τροχούς λιγότερους αλλά όλη την τρέλα για μοναδικότητα που μπορεί να εμφανίσει κάποιος. Το Super Truck 4×4 βασίζεται στην πραγματικότητα σε ένα Ram 1500, διατηρώντας κινητήρα και μετάδοση αλλά αλλάζοντας όλα τα άλλα.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη δημιουργία του Super Truck, η Apocalypse έχει προσθέσει μια σειρά από νέα πάνελ στο αμάξωμα. Οι αλλαγές ξεκινούν από το μπροστινό μέρος όπου υπάρχει ένας ατσάλινος προφυλακτήρας και μια τεράστια μάσκα με μεγάλες κάθετες κολώνες. Οι προβολείς του Ram φαίνεται να έχουν διατηρηθεί αλλά με τα καλύμματα που έχουν γύρω τους, φαίνονται μικρότεροι.

Τα τυπικά φτερά εμπρός και πίσω του Ram 1500 έχουν δώσει τη θέση τους σε… εξογκώματα, με έμφαση στην αύξηση του χώρου στους θόλους των τροχών, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη διαδρομή για τις αναρτήσεις. Η Apocalypse ισχυρίζεται ότι το Super Truck μπορεί να πηδήξει από ράμπα, έως και 3 μέτρα στον αέρα και να προσγειωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Advertisement

Ολόκληρο το αμάξωμα του αυτοκινήτου που έχουμε στις φωτογραφίες και στο video, είναι καλυμμένο από ειδική θωρακισμένη εποξειδική επίστρωση. Νέοι είναι επίσης και οι τροχοί με τους οποίους εφοδιάζει η Apocalypse το μοντέλο, με συνολικό προφίλ 40 ιντσών, από το οποίο οι 22 ίντσες είναι των ζαντών.

Advertisement

Στο εσωτερικό το σκληρό δέρμα σε καφέ απόχρωση με «νερά» σαν να προέρχεται από κάποιο ερπετό, δίνει έναν άλλο αέρα στο μοντέλο και πρέπει να παραδεχτούμε πως όσο μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες, η δουλειά είναι προσεγμένη. Εκτός αυτού, το τελικό αποτέλεσμα έχει συνοχή αισθητικά και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το Super Truck 4×4 κάτω από το εμπρός καπό έχει εναν υπερτροφοδοτούμενο Hellcat V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 850 ίππους. Αυτή η ισχύς αποστέλλεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω των προγραμμάτων οδήγησης Sport, Drag Race, Baja, Rock και Mud. Για να μην υπάρχει πρόβλημα με την αντοχή των κινούμενων μερών, η Apocalypse μας ενημερώνει πως οι άξονες είναι της Dana με αυξημένη διάμετρο.

Advertisement

Προφανώς και το Super Truck είναι ότι πιο ακραίο έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων. Μπορεί να είναι αντικειμενικά άσχημο, στα μάτια όμως όλων όσοι έχουν… αδυναμία στα μοντέλα του είδους, είμαστε σίγουροι πως φαντάζει υπέροχο. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το κόστος για τη συνολική μετατροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Apocalypse Manufacturing δημιουργεί το πολεμικό Ram TRX 6×6
Το εξωφρενικής σχεδίασης εξάτροχο Apocalypse HellFire
Το… βαρίδι του RAM 1500 REV