Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο σκληροπυρηνικό Fiat 126 (+video)

Ελλάδα 0:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο σκληροπυρηνικό Fiat 126 (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο σκληροπυρηνικό Fiat 126 (+video)

ΝΕΑ

Μια «σύνθεση» που δεν μοιάζει με τις άλλες και το μόνο που μας αφήνει να λέμε είναι πως άμα δείτε πράσινο Fiat 126 στο δρόμο σας, καλύτερα βγάλτε δεξί φλας και στρίψτε.

Advertisement
Advertisement

Η JDM Serwis από τη Wisla της Πολωνίας έχει την ευθύνη για το πλέον «ακραίο» Fiat 126 που έχουμε δει ποτέ.

Ο βελτιωτής λέει πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για το συγκεκριμένο project, είναι παραγωγής 1990 και είχε κυλίσει τις ρόδες του από τη γραμμή παραγωγής που διατηρούσε η Fiat στην Πολωνία. Η βασική επέμβαση που έγινε στο αυτοκίνητο, αφού λύθηκε και «χτίστηκε» από την αρχή με πολλή φροντίδα και προσεκτικές κινήσεις για να «δεθεί» με ένα roll cage, ήταν εκείνη της αντικατάστασης του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Από το λιλιπούτειο σύνολο των 594 κ.εκ. στο πίσω μέρος του Fiat 126 βρέθηκε ένα μοτέρ της Subaru. Φυσικά turbo και όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, με πολλές επεμβάσεις πάνω του για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση. Ο κινητήρας συνδυάστηκε με ένα 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων από… Skoda 130– από όπου ελήφθη και ο σφόνδυλος. Η ανάρτηση είναι της Bilstein και τα φρένα της Brembo.

Όπως φαίνεται και στο video που έχουμε εδώ, το project έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98% και μένουν κάποιες «λεπτομέρειες» πριν αρχίσει να μοιράζει πόνο- προφανώς μόνο σε πίστες. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται και από τον πίνακα οργάνων που έχει τοποθετηθεί στο μικρό μοντέλο, ο οποίος είναι ψηφιακός και γεμάτος πληροφορίες για την κατάσταση του κινητήρα και των περιφερειακών του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fiat 500 Dolce Vita by Design: Ωδή στην ιταλική αισθητική (+video)
To Cupra Formentor PHEV στη Γροιλανδία (video)
Το SSC Tuatara «πιάνει» απίστευτη ταχύτητα σε ευθεία 3,7 χλμ.! (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement