Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Renault Megane!

Ελλάδα 22:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Renault Megane!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Renault Megane!

ΝΕΑ

H 4η γενιά Megane φαίνεται πως διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να αντιμετωπίσει ανάλογα αντίπαλα μοντέλα, όπως είναι τα Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 κ.α.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και όπως… συνηθίζεται πλέον για ένα σημαντικό μοντέλο, έτσι και για το νέο Renault Megane έχουμε μία σχετική διαρροή από πλευράς φωτογραφιών, στο ιταλικό blog carpassion. Και όπως μπορούμε να δούμε, στην μικρομεσαία κατηγορία θα προστεθεί ένας αξιόλογος παίχτης με ελκυστική εμφάνιση και στιλ που μας παραπέμπει στο Talisman. Στο εσωτερικό εντύπωση προκαλεί η μεγάλη -σε όρθια θέση και σε σχήμα tablet- οθόνη αφής, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων για την έκδοση Megane GT που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

2016-Renault-Megane leak (3)

Advertisement
Advertisement

Όπως έχουμε γράψει, το νέο Megane βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική CMF (Common Module Family), την οποία μοιράζεται με αυτοκίνητα όπως το Kadjar αλλά και το Nissan Qashqai. ΟΙ κινητήρες θα είναι οι γνωστοί βενζίνης και diesel, όπως ο 1.2 βενζίνης με 130 PS και ο 1.6 diesel Energy dCi Twin Turbo με 160 PS. Μέσα στο 2017 αναμένεται να ακολουθήσει η έκδοση RS με ισχύ κοντά στους 300 PS, ώστε να αναμετρηθεί με το νέο Peugeot 308 GTi και το Seat Leon Cupra. Στον αντίποδα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως θα υπάρξει και τρικύλινδρη entry-level έκδοση. Για να δούμε…

2016-Renault-Megane leak (2)

2016-Renault-Megane leak (1)