Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Land Rover Discovery Sport (vid)

Ελλάδα 1:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Land Rover Discovery Sport (vid)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Land Rover Discovery Sport (vid)

ΝΕΑ

H βρετανική εταιρία προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του νέου Discovery Sport το οποίο θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά από το νέο έτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ομολογουμένως το νέο SUV της Land Rover, που θα αντικαταστήσει το Freelander, αποσπά κολακευτικά σχόλια χάρη στο δυναμικό σε σχεδίαση αμάξωμα. Σε σχέση με το Freelander, το ολοκαίνουργιο Discovery Sport (με επιρροές από το πρωτότυπο Vision που είχαμε δει στη Νέα Υόρκη) φτάνει σε μήκος τα 4.590 mm και έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 80 mm ώστε να υπάρχει χώρος για 3η σειρά καθισμάτων.

Όπως είχαμε γράψει το Discovery Sport είναι επταθέσιο με την μεσαία σειρά καθισμάτων να είναι συρόμενη σε εύρος 160 mm. Σχεδιαστικά, το αμάξωμα αποστασιοποιείται την κάπως τετράγωνη λογική που είχε υιοθετηθεί από το μεγαλύτερο Discovery 4 και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους Βρετανούς για την επιλογή τους.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς κινητήρων το Discovery Sport θα λανσαριστεί με τον γνώριμο πετρελαιοκινητήρα 2.2 SD4 που αποδίδει 190 PS, ενώ θα υπάρχει και turbo βενζινοκίνητη χωρητικότητας 2,0 lt με 240 PS (ο τελευταίος ειδικά για την αμερικανική αγορά). O νέος ντίζελ κινητήρας της σειράς Ingenium θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2015 και η απόδοσή του θα ξεκινά από 150 PS. Σε αυτή την έκδοση η κίνηση θα μεταφέρεται μόνο στον εμπρός άξονα και η εκπομπή θα περιορίζεται μόλις στα 119 g CO2/km!

Σε αρκετά σημεία (καπό, φτερά, οροφή) έχει χρησιμοποιηθεί αλουμίνιο αν και το απόβαρο φτάνει τα 1.817 kg. Την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με συμπλέκτη Haldex επιβλέπει το σύστημα Terrain Response, ενώ οι Βρετανοί τονίζουν πως η αναβαθμισμένη ανάρτηση προσφέρει την εκτός δρόμου άνεση ενός Discovery 4. Στο εσωτερικό επικρατεί μινιμαλιστική άποψη, ενώ αν παρατηρήσετε την εικόνα του ταμπλό θα δείτε πως απουσιάζει ο επιλογέας ταχυτήτων (στην αυτόματη έκδοση όπου θα υπάρχουν 9 σχέσεις) και υπάρχει μόνο ένας περιστροφικός διακόπτης, όπως στο Evoque.

Advertisement

Advertisement