Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Audi R8

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Audi R8

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Audi R8

ΝΕΑ

Στην ανανέωση του R8 προχώρησε η Audi με το υπεραυτοκίνητο των Γερμανών να παρουσιάζεται πλέον ισχυρότερο και με εκτεταμένες αλλαγές τόσο στην εξωτερική του σχεδίαση, στα μηχανικά του μέρη αλλά και στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές της Audi αφορούν και το R8 Spyder και εξωτερικά εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, στην φαρδύτερη γρίλια εμπρός, στον μεγαλύτερο αεραγωγό της ουράς αλλά και στην σχεδίαση του διαχύτη που είναι πλέον πιο μεγάλος.

Static photo,color: Kemora gray metallic

O μεγάλος V10 των 5,2 λίτρων δέχτηκε επίσης αλλαγές και τώρα παρουσιάζεται ισχυρότερος σε σχέση με πριν και στις δύο διαθέσιμες εκδόσεις. Στη στάνταρ έκδοση ο δεκακύλινδρος κινητήρας αποδίδει πλέον 30 ίππους περισσότερους με την ισχύ να ανέρχεται στους 570 ίππους ενώ η ροπή έχει αυξηθεί κατά ένα περίπου κιλό στα 56 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Detail

Η ισχυρότερη έκδοση Audi R8 V10 Performance Quattro ανεβάζει τον πήχη ακόμη περισσότερο και σε σχέση με την προηγούμενη αποδίδει 10 ίππους περισσότερους και 620 συνολικά.

Detail

Advertisement

Για την στάνταρ έκδοση τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα (3,5 για το Spyder) και η τελική ταχύτητα στα 324 χλμ./ώρα (322). Η κορυφαία έκδοση χρειάζεται 3,1 δεύτερα για τα 0-100 (3,2), ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε αυτή την περίπτωση στα 331 χλμ./ώρα (329).

Interior

Advertisement

Αλλαγές είχαμε και στην ανάρτηση με στόχο τα υψηλότερα επίπεδα σταθερότητας αλλά και ακρίβειας. Η υποβοήθηση του τιμονιού έχει αναθεωρηθεί για μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και καλύτερη αίσθηση σε όλες τις ταχύτητες. Από αναθεώρηση πέρασε και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας Electronic Stabilization Control (ESC). Πλέον, σύμφωνα με την Audi, το R8 χρειάζεται 1,5 μ. λιγότερα για να σταματήσει από τα 100 χλμ./ώρα με την μείωση της απόστασης να αυξάνεται στα πέντε μέτρα για το φρενάρισμα από τα 200 χλμ./ώρα.

Interior

Οι στάνταρ ζάντες είναι διάστασης 19 ιντσών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά και σφυρήλατες ζάντες με διάμετρο 20 ίντσες.

Advertisement

To ανανεωμένο R8 θα είναι διαθέσιμο στο ευρωπαϊκό κοινό το πρώτο τρίμηνο της ερχόμενης χρονιάς, όταν θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις του μοντέλου.