Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Fiat Strada

Ελλάδα 10:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Fiat Strada

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Fiat Strada

ΝΕΑ

Τον περασμένο μήνα, είδαμε ένα πρωτότυπο ιταλικό pickup, το Fiat Strada το οποίο ήταν καμουφλαρισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει κάτι από το εκκεντρικό Cybertruck της Tesla.

Advertisement
Advertisement

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το τελικό προϊόν δεν θα φαίνεται καθόλου σαν το “πυραμιδωτό” ηλεκτρικό φορτηγό αλλά μάλλον σαν μια μικρότερη έκδοση του compact pickup Fiat Toro. Σε αυτή την πρώτη επίσημη εικόνα teaser, το Strada του 2021 αποκαλύπτει σαφώς το στυλ του που εμπνέεται από το Toro. Αυτό είναι πιο εμφανές στο δυναμικό προφίλ, το σχήμα των προβολέων και τα φώτα οπισθοπορείας, τη γραμμή παραθύρου και το σχήμα των τόξων των τροχών. Ενώ η φωτογραφία teaser δείχνει το στυλ του αμαξώματος, το νέο Strada θα είναι επίσης διαθέσιμο σε διαμόρφωση ενιαίας καμπίνας.

Δυστυχώς, η Fiat Βραζιλίας δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία μαζί με την εικόνα teaser αλλά το επερχόμενο Strada δεν αποτελεί μυστήριο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το νέο μοντέλο αντικαθιστά το pickup με βάση το Palio, το οποίο η Fiat έχει πουλήσει σε διάφορες αγορές παγκοσμίως από το 1996. Εκτός από το μοντέρνο σχεδιασμό, το νέο Strada είναι πιθανό να υιοθετήσει μια νέα πλατφόρμα (MP1) με μεγαλύτερο μεταξόνιο και εξαρτήματα σχεδιασμένα ειδικά για αυτό. Το νέο μοντέλο θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το προηγούμενο Strada, αν και δεν θα αυξηθεί πάρα πολύ προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ανεπιθύμητου εσωτερικού ανταγωνισμού για το Toro.

Advertisement
Advertisement

Τίποτα δεν επιβεβαιώνεται όσον αφορά τους κινητήρες, αλλά οι αναφορές από τη Βραζιλία υποδεικνύουν ότι το νέο Strada θα φορέσει έναν βενζινοκινητήρα Firefly 101 ίππων 1,3 λίτρων στη βασική έκδοση. Μια έκδοση με υπερσυμπιεστή ίδιας χωρητικότητας θα μπορούσε επίσης να προσφερθεί ως εναλλακτική επιλογή. Τα βασικά μοντέλα θα υιοθετούν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το αυτόματο κιβώτιο θα προσφέρεται σε εκδόσεις υψηλότερων προδιαγραφών. Το Fiat Strada του 2021 θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στο έτος, ενδεχομένως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο τον Νοέμβριο.