Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο ισχυρό Land Rover Discovery (video)

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο ισχυρό Land Rover Discovery (video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο ισχυρό Land Rover Discovery (video)

ΝΕΑ

Η βρετανική φίρμα παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το πιο δυνατό Land Rover Discovery που φτιάχτηκε ποτέ. Δείτε γιατί.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Το νέο δημιούργημα του τμήματος «Special Vehicle Operations» της JLR έρχεται να προσφέρει υψηλές επιδόσεις, αλλά και αυξημένες δυνατότητες κίνησης σε εκτός δρόμου κομμάτια. Για την κίνηση του Land Rover Discovery SVX, όπως είναι η κωδική ονομασία του μοντέλου, φροντίζει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 5 λίτρων V8 με 525 άλογα και 625 Nm ροπής (προς το παρόν δεν ανακοινώνονται επιδόσεις). Αισθητικά το βρετανικό μοντέλο φέρει αρκετές διαφορές, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες απλές εκδόσεις, με τα κυριότερα στοιχεία να εντοπίζονται στις μεταλλικές προστατευτικές ποδιές, στις νέες ζάντες αλουμινίου και στα φώτα που είναι τοποθετημένα στην οροφή.

Για να αυξήσει τις εκτός δρόμου ικανότητες του Discovery SVX, η Land Rover έχει τοποθετήσει ένα νέο σύστημα υδραυλικών συνδέσμων στους τροχούς, προκειμένου να βελτιώσει την πρόσφυση του αυτοκινήτου σε κάθε τερέν. Επίσης, οι ανασχεδιασμένοι πρόβολοι αλλά και επαναρυθμισμένη αερανάρτηση έχουν βελτιώσει κατά πολύ τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο έχει αποκτήσει νέο software για καλύτερη διαχείριση του κινητήρα σε δύσκολες συνθήκες, ενώ ο οδηγός μπορεί να κλειδώσει το πίσω και το κεντρικό διαφορικό. Το Discovery SVX θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2018.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Land Rover

Advertisement