Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Opel Crossland X

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Opel Crossland X

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Opel Crossland X

ΝΕΑ

H Οpel μας παρουσιάζει ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο εμπλουτίζει την γκάμα της και τοποθετείται κάτω από το Mokka X.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

To Οpel Crossland X είναι ένα από τα 7 νέα μοντέλα που θα λανσάρει η εταιρεία φέτος. Έρχεται να τοποθετηθεί στην γκάμα της Opel κάτω από το Mokka X, βασίζεται σε προσθιοκίνητη  πλατφόρμα του Ομίλου PSA και θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Renault Captur, το Peugeot 2008 και Nissan Juke. Εξωτερικά το μοντέλο διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel, με το εμπρόσθιο μέρος να παραπέμπει σε εκείνο του Mokka X.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα διαθέτει έντονες καμπύλες, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα πλαϊνά προστατευτικά πλαστικά δίνουν μια off road αίσθηση στη συνολική εικόνα (μήκος 4.212 mm, πλάτος 1.765 mm και ύψος 1.590 mm). Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πίσω τμήμα, με τα ψηλά τοποθετημένα φώτα και τη σχεδίαση του πορτ μπαγκάζ. Επίσης, θετικά σχόλια αποσπά και η λωρίδα χρωμίου που διατρέχει το τόξο της οροφής και καταλήγει στην πίσω κολώνα.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι αρκετά γνώριμη από τα νέα Astra & Mokka X, με την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment να παραμένει ψηλά στο κέντρο του ταμπλό. Στον εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης & ασφάλειας, μεταξύ των οποίων και το OnStar. Η εταιρεία αναφέρει ότι η καμπίνα του Crossland X διαθέτει αρκετά στοιχεία που ενισχύουν την πρακτικότητα. Έτσι για παράδειγμα τα πίσω καθίσματα σύρονται κατά 150 mm και ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα τα 520 λίτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο και κατ’ επέκταση για τα μηχανικά σύνολα. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι στη βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί ο 1.000άρης τούρμπο βενζινοκινητήρας της εταιρείας και στα μοτέρ πετρελαίου θα υπάρξει ο 1,6 CDTi με απόδοση έως 136 ίππους.

Advertisement

Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν περίπου τον Ιούνιο, ενώ η πρώτη του επίσημη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

 

Advertisement