Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το αγωνιστικό Abarth 124

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το αγωνιστικό Abarth 124

ΝΕΑ

Αυτό είναι το αγωνιστικό Abarth 124

ΝΕΑ

Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια, από τότε που το Fiat 124 Spider έτρεχε σε αγώνες. Για φέτος, η εταιρεία επιστρέφει στην αρένα με το Abarth 124 rally, που θα δούμε στο Μόντε Κάρλο.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Ο αγώνας του Μόντε Κάρλο είναι ο πρώτος του νέου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και ο 85ος στην ιστορία και η Fiat έχει ετοιμάσει τρία αγωνιστικά Abarth 124 rally για να πάρουν μέρος στον αγώνα. Πίσω από το τιμόνι κάθε ενός μοντέλο θα είναι ο Φρανσουά Ντελεκούρ (συνοδηγός: Ντομινίκ Σαβινιόνι), ο Φάμπιο Αντόλφι (συνοδηγός: Μανουέλ Φενόλι) και ο Γκαμπριέλε Νομπεράσκο (συνοδηγός: Ντανιέλε Μίτσι), που θα συμμετάσχουν με ιδιωτικές ομάδες.

Η αγωνιστική έκδοση του Abarth 124 Spider χρησιμοποιεί για την κίνησή της έναν 1.800άρη turbo βενζινοκινητήρα 300 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο και μπλοκέ διαφορικό, για να στείλει τη δύναμη στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου. Το Abarth 124 rally έχει εξελιχθεί με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας R-GT της FIA και εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, μπορεί να πάρει μέρος σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς αγώνες.

Advertisement
Advertisement