Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η ηλεκτρική BMW iX3

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή θα είναι η ηλεκτρική BMW iX3

ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η ηλεκτρική BMW iX3

ΝΕΑ

Με ελάχιστο καμουφλάζ εντοπίστηκε σε φάση δοκιμών η ηλεκτρική BMW iX3 που θα έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων και αναμένεται στην αγορά το 2020.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η απουσία έντονου καμουφλάζ μας αφήνει μια πολύ καλή εικόνα για το πώς θα δείχνει το πρώτη αμιγώς ηλεκτρικό SUV της BMW. Η iX3 που αναμένεται το 2020 δανείζεται τις αναλογίες και τη σιλουέτα της X3 όμως το ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς θα έχει μια ξεχωριστή και άμεσα αναγνωρίσιμη μάσκα που θα δηλώνει την ιδιαιτερότητά του. Το καμουφλάζ πάντως δεν μας αφήνει να καταλάβουμε αν τελικά η αισθητική θα είναι ανάλογη με αυτή του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στην Κίνα.

Μεταξύ των λίγων λεπτομερειών που διακρίνονται είναι η χαμηλή εισαγωγή αέρα ενώ στα εμπρός φτερά κάτω από το αυτοκόλλητο καμουφλάζ φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι κάθετοι αεραγωγοί που όμως δεν είναι σαφές αν υπάρχουν για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους.

a1ada291-bmw-ix3-spy-45654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Η υπόλοιπη εικόνα είναι αντίστοιχη με αυτή της X3 με τη διαφορά βέβαια πως ο πίσω προφυλακτήρας είναι ελαφρά διαφοροποιημένος καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για την φιλοξενία εξάτμισης.

Δεν υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες του εσωτερικού όμως θεωρείται σίγουρο πως τη θέση των συμβατικών ενδείξεων θα έχουν πάρει νέες, σχετικές με την ενεργειακή διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος.

Όπως το και το πρωτότυπο, το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να έχει μια μπαταρία Ιόντων-Λιθίου που θα ξεπερνά τις 70kWh χωρητικότητας και η οποία θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 270 ίππων, εξασφαλίζοντας μια αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Με ταχυφορτιστή 150 kW, η φόρτιση της μπαταρίας θα μπορεί να γίνεται σε 30 λεπτά.

Advertisement

a1ada291-bmw-ix3-spy-45654harpi640