Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η McLaren P1 GTR των 1.000 PS

Ελλάδα 9:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η McLaren P1 GTR των 1.000 PS

ΝΕΑ

Αυτή είναι η McLaren P1 GTR των 1.000 PS

ΝΕΑ

H McLaren παρουσίασε στην Καλιφόρνια μια πρωτότυπη σχεδιαστική εκδοχή της P1 GTR που θα κοστίζει περίπου 2.500.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Η McLaren δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πόσες P1 GTR θα κατασκευάσει αλλά όποιος ενδιαφέρεται θα γνωρίζει πως το κόστος θα ανέρχεται στα περίπου 2,5 εκ. ευρώ για την αναβαθμισμένη εκδοχή της P1. Ουσιαστικά, το τμήμα βελτιώσεων της εταιρίας MSO (McLaren Special Operations) θα αναλάβει την παραγωγή και συναρμολόγηση της ειδικής P1 GTR με την υβριδική της μονάδα (με διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 3.8 και ηλεκτροκινητήρα) να αποδίδει 1.000 PS (αντί των 916 της απλής P1).

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική φίρμα αναφέρεται στην P1 GTR ως το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο για οδήγηση στην πίστα. Ναι, σωστά μαντέψατε, η P1 GTR θα έχει άδεια κυκλοφορίας μόνο για την πίστα και κάπως έτσι δικαιολογείται η φουσκωμένη αεροδυναμική της “φορεσιά”.

Το εμπρός μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 80 mm, υπάρχουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και μία στην οροφή, μία τεράστια πίσω αεροτομή, πιο σφιχτό set-up, περισσότερο ανθρακόνημα, ειδική κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση και διάφορα άλλα για να ανεβάσουν την τιμή σχεδόν 2,5 φορές πάνω από την κανονική P1. Εδώ να πούμε πως δικαίωμα αγοράς μίας GTR έχουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί από τους 375 ιδιοκτήτες της P1.